Запрет маршруток в городе Мариуполь

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Необходимо разработать стратегию по отказу от маршруток в ближайшие несколько лет и полную их замену общественным коммунальным транспортом европейского образца.
Такое решение уже принял Киевский городской совет - отказ от маршруток до 2022 года.

Маршрутки - это место постоянных проблем для жителей города. За ними всегда плохой контроль, сомнительное техническое состояние, курение водителей и многое друге.

Ни в одном цивилизованном европейском городе нет маршруток. Так давайте придерживаться европейских стандартов развития.

Шановний Дмитре Олеговичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Запрет маршруток в городе Мариуполь».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На сьогоднішній день розроблена і затверджена стратегія розвитку м. Маріуполя «Маріуполь Стратегія 2021», згідно даної стратегії ведеться постійна робота по поліпшенню якості пасажирських перевезень. Вже реалізовано часткове оновлення рухомого складу КП «МТТУ», введено в експлуатацію автоматизовану систему диспетчеризації (інтернет ресурс martrans.gov.ua, та m.martrans.gov.ua де у мешканців та гостей міста є можливість ознайомитися з графіками та фактичним рухом транспорту на транспортних мережах м. Маріуполь), введено в експлуатацію контактну мережу до ТРЦ «Порт City», встановленні оновлені павільйони очкування громадського транспорту та електронні табло на цих зупинках.
Також ведеться робота з ЄБРР і IFC з відкриття лінії кредитування на придбання 72 тролейбусів і 64 автобусів, в рамках реалізації даних проектів, місту в якості технічної підтримки від IFC буде розроблена транспортна модель, яка дозволить використовувати рухомий склад максимально ефективно з урахуванням транспортних потреб жителів міста.
Додатково повідомляємо, що плановане співвідношення кількості комунального та приватного транспорту 70% на 30% після реалізації стратегії, що значно покращить якість обслуговування мешканців та гостей міста.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.