+ ще 184 громади!

Бесплатный проезд для учеников во время учебного года

ОСВІТА

Во время учебного года многие дети вынуждены ехать в школу на городском транспорте и маршрутках (16 грн - в две стороны, за месяц выходит 320 грн). Дети, которые учатся в начальных классах едут в школу в сопровождении родителей (32 грн - в две стороны, за месяц выходит 640 грн). В наше время есть растущая тенденция - закрывать школы, поэтому учеников, которые вынуждены ездить в учебные заведения становится больше.
Предлагаю принять решение о бесплатном проезде в маршрутках и городском транспорте для учеников в учебное время года . Отменить бесплатный проезд только на время зимних каникул.

Шановна Світлано Вікторівно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Бесплатный проезд для учеников во время учебного года».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На теперішній час склалася складна ситуація з питання безкоштовного проїзду громадян. З 2016 року Бюджетом України не передбачені видатки на компенсаційні виплати перевізникам. У місті Маріуполь проживає близько 517 000 громадян з урахуванням внутрішньо переміщених осіб. З них громадяни пільгової категорії близько 200 000.
Найбільш сприйнятливим варіантом розв’язання проблеми є прийняття на державному рівні рішення щодо впровадження монетизації пільг на проїзд окремих категорій громадян. Орієнтовна сума на впровадження монетизації для м. Маріуполь становить більш 400 млн. грн., що неможливо в рамках міського бюджету.
Наразі право на безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій громадян у комунальному транспорті забезпечується у повному обсязі.
Додатково повідомляємо, що на даний час комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» реалізує місячні проїзні квитки на три види транспорту: трамвай, тролейбус, автобус. Згідно рішення виконкому від 22.02.2019 № 49, вартість місячного проїзного квитка для школяра або студента становить 165 грн. Кількість поїздок не обмежена.
Проїзний можна придбати в касі КП «МТТУ» (вул. Миколаївська, 92), або в автобусах і тролейбусах даного підприємства.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.