+ ще 183 громади!

Сортувальна станція сміття

ЕКОЛОГІЯ

Пропоную створити сортувальну(і) станцію(ії) для сміття в Маріуполі.
Щодня мешканці міста виносять тисячі пакетів зі сміттям, де знаходиться неймовірно велика кількість шкідливих для навколишнього середовища речей.
Я вважаю необхідним та терміновим виправити ситуацію доки вона не стала критичною і встановити хоча б станцію, а потім і більше для сортування і переробки(відправки) пластику, паперу і тд.
Останнім часом наше місто розвивається, то ж допоможемо йому стати ще кращим своїми спільними зусиллями.

Шановна Софіє Петрівно!

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція з питання створення сортувальної станції для сміття в м. Маріуполі, розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
В 2017 році міським головою Бойченко В.С. було поставлено завдання розробити проект будівництва 2-ї черги полігону (1 пусковий етап), в яку повинен входити сміттєсортувальний комплекс, за допомогою якого з загального об’єму твердих побутових відходів будуть вилучатися ресурсоцінні компоненти (орієнтовно 20%). Це дозволить зменшити надходження обсягів твердих побутових відходів на етапі захоронення на полігоні. Проект розроблено відповідно до прийнятої технологічної схеми сортування ТПВ, вимогами ДБН В.2.2-35077234 «Підприємства сортування та перероблення твердих побутових відходів. Вимоги до технологічного проектування». Виробнича програма сміттєсортувальної станції визначена завданням на проектування і становить 126,575 тис.т на рік сортованих твердих побутових відходів. На зараз, проект знаходиться на державній експертизі та в жовті місяці цього року буде отриманий містом. Після отримання позитивної державної експертизи проекту, побудова сміттєсортувальної станції буде виконана у 18-ти місячний термін.
На сьогоднішній день, для більш ефективної реалізації вищевказаного проекту Маріупольська міська рада співпрацює зі спеціалістами французької компанії BETEN. Зокрема, компанія BETEN взяла на себе зобов’язання розробити Стратегію управління з твердими побутовими відходами в м. Маріуполь, що надасть можливість вирішити проблемні питання в сфері поводження з твердими побутовими відходами в місті Маріуполі, як роздільний збір, сортування, рециклінг, захоронення, екологічне інформування та зміна екологічної свідомості жителів міста.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань екологічної ситуації та благоустрою м. Маріуполь.
У разі виникнення питань Ви маєте змогу звернутися до управління з питань ЕЕОП за адресою: вул. Пушкіна, 96, тел. (0629) 52-80-32.