Убрать все билборды с улиц Мариуполя

Все улицы города заставлены крупногабаритной рекламой которой не может быть в цивилизованном городе. Это принципиальный вопрос, необходимо убрать ВСЕ БЕЗ ИСКЛЮЧЕНИЯ билборды в черте города.

Ни в одном городе Германии, Нидерландов, Бельгии и т.д. нет билбордов уродующих облик города. Это европейский стандарт!

Городская власть уже убрала часть билбордов на проспекте Мира, дальше необходимо убрать их по всему городу. Другие улицы этого тоже заслуживают. Такой шаг под силу чиновникам и горожане это поддержат.

Оправдания, что крупногабаритная реклама приносит доход в бюджет города просто абсурдны. Эти суммы ничтожны, а официальное трудоустройство людей их обслуживающий мизерно (если вообще есть). В итоге, этот вид деятельности приноси городу больше проблем, чем пользы:

Билборды отвлекают внимание водителей - ЭТО АВАРИИ И СМЕРТИ ЛЮДЕЙ.
Билборды установленные нелегально - ЭТО КОРРУПЦИЯ.
Билборды портят облик города - ЭТО ВИЗУАЛЬНЫЙ МУСОР.

Мариуполь может стать первым городом Украины где есть европейский стандарт - город без билбордов. Приняв это решение мы за короткий срок увидим как город преобразится в лучшую сторону.

Шановний Дмитро Олеговичу!

Відповідно до ст.23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1533, Ваша електронна петиція від 04.06.2019 щодо прибирання усіх бігбордів з вулиць міста Маріуполя розглянута.
За результатами розгляду електронної петиції повідомляємо наступне.
Відповідно до п. 5.5.7. Положення про розміщення зовнішньої реклами на території міста Маріуполя (далі - Положення), затвердженого рішеннями виконавчого комітету Маріупольської міської ради від 22.03.2017 № 46 та 23.07.2019 № 283, рекламні засоби великих розмірів (площа поверхні від 6 кв.м та більше - типу бігборд, беклайт) забороняється розміщувати на території міста Маріуполя зокрема районів без щільної забудови, не порушуючи при цьому сформованих масштабних характеристик архітектурних ансамблів тощо:
Запорізьке шосе, Донецьке шосе, Бердянське шосе, Таганрозьке шосе;
- вул. Тополина, просп. Карпова, бул. Шевченка (від пр. Будівельників до вул. Купріна), пр. Нікопольський, вул. Макара Мазая, вул. Олімпійська, вул. 130 Таганрозької дивізії, вул. Флотська.
Згідно до вищевикладеного головним управлінням містобудування і архітектури Маріупольської міської ради підготовлені проекти рішень виконавчого комітету відповідно до вимог дійсного Положення.
Після прийняття рішень виконавчим комітетом Маріупольської міської ради власники спеціальних конструкцій зовнішньої реклами у термін, що не перевищує 30 календарних днів повинні демонтувати рекламні засоби.
У випадку невиконання власниками спеціальних конструкцій зовнішньої реклами умов рішення виконавчого комітету міської ради буде здійснено демонтаж спеціальних конструкцій зовнішньої реклами в порядку передбаченому рішенням виконкому Маріупольської міської ради від 16.03.2011 № 95 «Про затвердження Порядку демонтажу, обліку та зберігання спеціальних конструкцій зовнішньої реклами на території м. Маріуполя» за рахунок коштів міського бюджету м. Маріуполя з наступним їх відшкодуванням за рахунок розповсюджувача зовнішньої реклами.
Висловлюємо Вам подяку за активну позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань розвитку міста та благоустрою м.Маріуполь.