+ ще 183 громади!

Облаштувати велодоріжку на Набережній вулиці

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Набережна вулиця - один з найнебезпечніших шляхів для велосипедистів у Маріуполі. Їдучи попід Азовсталлю, велосипедисти стикаються одразу із багатьма проблемами, найбільша з яких - автівки (і особливо - маршрутки), що їдуть цієї вулицею на високій швидкості та постійно обганяють на незначній відстані, провокуючи небезпечні для життя велосипедистів ситуації.

Але, окрім маршруток, є й інші проблеми, як-то, наприклад:
- погана якість дорожнього покриття;
- викиди з заводу, через які важко дихати;
- відсутність дерев, через що напікає голову;
- вздовж дороги повсюди розташовані зливи, які всякчас доводиться об'їжджати, наражаючись на небезпеку від автівок, що їдуть позаду.

Аби убезпечити велосипедистів що їдуть з Лівого берегу до центру і навспак, необхідно облаштувати на Набережній вулиці велодоріжку із деревами, що захищатимуть від сонця (і частково від викидів), та із освітленням для нічних поїздок.

Схожі петиції на цьому сайті створювалися вже двічі (раз - https://e-dem.in.ua/mariupol/Petition/View/283, два - https://e-dem.in.ua/mariupol/Petition/View/437), але тоді так і не були підтримані. Втім, це питання справді болюче і потребує якнайшвидшого вирішення.

Шановний Іване Олександровичу!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, Вашу електрону петицію «Облаштувати велодоріжку на вул. Набережній», розглянуто.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
При складанні технічного завдання на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі міста Маріуполь, фахівцями комунального комерційного підприємства «МАРІУПОЛЬАВТОДОР» передбачено створення велосипедних доріжок.
На підставі технічного завдання, проектувальна організація, яка виграє право на створення проекту через систему публічних електронних закупівель «Prozorro», видає експертний звіт, в тому числі і на можливість будівництва велосипедних доріжок.
Якщо існуюча забудова та всі технічні умови щодо створення велосипедних доріжок не суперечать діючому законодавству України, зазначені велодоріжки передбачені затвердженим та погодженим проектом, згідно якого підрядна організація – виконавець ремонтних робіт виконує капітальний ремонт того чи іншого об’єкту, з облаштуванням велодоріжок.
Нажаль, існуюча забудова вул. Набережної не дозволяє виконати облаштування окремої велодоріжки.
В минулому році із залученням підрядної організації ТОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл» були виконані роботи з капітального ремонту вулично-дорожньої мережі по вул. Набережній від вул. Голубенка до КП «Комунальник». Капітальним ремонтом, враховуючи забудову зазначеної ділянки дороги, було передбачено облаштування тротуарно-велосипедної доріжки.
Ремонтні роботи від КП «Комунальник» до вул. Торгової будуть продовжені після виділення необхідного фінансування, проведення тендерних процедур та визначення підрядної організації виконавця робіт. Строк початку та завершення капітального ремонту буде відомий після підписання договору між замовником та виконавцем.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.