Зберегти бібліотеку ім. Короленка В.Г.

У зв'язку з ремонтом будівлі і приміщень бібліотеки ім. Короленко В. Г., велика частина фондів була передана на зберігання бібліотекам міста. За наявними у нас відомостями, приведену в порядок будівлю не збираються повертати бібліотеці, а планують в нім розмістити креативний простір для IT і бізнесу.
Просимо заборонити виселення бібліотеки, оскільки це порушення Закону України «Про культуру», у тому числі
статті 8 «1. Громадяни мають право на доступ до культурних цінностей та культурних благ…Право на доступ до культурних цінностей реалізується шляхом утримання або надання закладам культури державної підтримки з державного та місцевих бюджетів для забезпечення їх функціонування та доступності їх послуг для різних категорій населення.» та
статті 20 «4. Забороняється виселення закладів культури (театрів, філармоній, бібліотек, музеїв, архівів, художніх галерей (виставок), кінотеатрів, мистецьких шкіл, центрів дозвілля дітей та юнацтва, клубних закладів тощо) з приміщень без надання їм іншого рівноцінного приміщення.»

Шановна Ірино Всеволодівно!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція щодо капітального ремонту будівлі Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка, розглянута.
За результатами розгляду петиції повідомляємо про наступне.
В січні 2019 року розпочато капітальний ремонт будівлі Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка, за адресою пр. Миру 93б. У березні цього року колектив бібліотеки виїхав з будівлі, так як діяльність установи не була можлива в умовах потужних ремонтних робіт.
На час проведення ремонту, книжковий фонд та оснащення бібліотеки тимчасово розміщено в приміщеннях, які було обрано та погоджено з керівництвом бібліотеки. Це частина приміщення в ПК «Чайка», де розміщена невелика частка книжкового фонду та меблі. Основна частина фонду знаходиться у книгосховищах ЦБ ім. В.Г. Короленка, поки там не розпочато ремонт. Сама бібліотека ім. В.Г. Короленка для обслуговування користувачів переїхала на час капітального ремонту у приміщення Маріупольської камерної філармонії, яка знаходиться у центрі міста за адресою пр.Маталургів, б.52.
Тут працюють усі відділи бібліотеки, на жаль не у повному обсязі, але потреби читачів задовольняються (працює абонемент, читальний зал, літній читальний зал, Інтернет-центр, співробітниками проводяться масові заходи та ін.). Продовжується обслуговування читачів через сайт бібліотеки. Працює віртуальна служба та електрона доставка документів.
Завершення ремонтних робіт в будівлі Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка планується у жовтні 2019 року.
На сьогодні книжковий фонд Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка збережено у повному обсязі, жодних документів щодо зміни адреси Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка або її закриття не існує.
За детальною інформацією Ви можете звернутися безпосередньо до департаменту культурно-громадського розвитку міської ради, за адресою: вул. Георгіївська, б.47.