+ ще 192 громади!

Закрыть наливайку возле детского садика номер 54 «Колобок» приморский район

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

В приморском районе по улице кронштадской дом 4,с пересечением Ул.Нахимова в доме расположен «кафетерий» по простому наливай-ка ,в этом же месте в метре находится садик номер 54 «колобок» Только подумайте САДИК ,который полон детворой.Я, как мама очень возмущена этим,и к тому же должна это наблюдать каждый день,
где каждое утро и вечер проходя мимо с ребёнком в парк, вижу этих алкашей, которые еле стоят на ногах ,ругаются матом ,курят, дерутся и ещё потом «отдыхают» на тротуарах улицы.Кто мог до такого додуматься и открыть наливайку возле детского сада ?есть фото ,где видно детский сад ,который расположен в метре.По закону Украины расстояние от таких заведений должно быть минимум 100-300 метров ,портит весь вид улицы.Прошу принять меры и закрыть этот «кафетерий»

Шановна Ганно Михайлівно!

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 № 7/19-1553, Ваша електронна петиція «Закрыть наливайку возле детского садика номер 54 «Колобок» Приморский район», розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо, що на теперішній час структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради проводяться перевірки, щодо наданого звернення. За результатами проведеної перевірки Вам буде повідомлено додатково.
Також повідомляємо, що виконавчими органами Маріупольської міської ради спільно з правоохоронними та контролюючими органами постійно проводяться рейди щодо попередження незаконної реалізації підакцизної групи товарів. Так за 5 місяців поточного року проведено понад 150 рейдів, перевірено близько 350 об’єктів торгівлі під час перевірок виявлено 156 порушень в зазначеній сфері, вилучено понад 1150 л. незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 2331 пляшка лікеро-горілчаних виробів та слабоалкогольних напоїв на загальну суму понад 240 тис.грн.
За дорученням міського голови до місцевих прокуратур м. Маріуполя спрямовано листи щодо реалізації у місті недоброякісної алкогольної продукції. За результатами розгляду відкриті кримінальні провадження за ознаками ст. 227 КК України (випуск або реалізація недоброякісної продукції) та здійснюється до судове розслідування.
Крім того, враховуючи той факт, що органи місцевого самоврядування на теперішній час позбавлені повноважень щодо видачі або скасування відповідних ліцензій, а також надання дозволу на розміщення торгівельних об’єктів, які здійснюють реалізацію алкогольних та тютюнових виробів, міським головою спрямовані до Верховної Ради України законодавчі ініціативи:
- «Про обов’язкове узгодження з органами місцевого самоврядування видачі ліцензії на реалізацію алкоголю»;
- «Про продаж алкоголю на розлив виключно у закладах ресторанного господарства»;
- «Про посилення адміністративної відповідальності за продаж алкоголю без ліцензії».
Питання незаконної реалізації алкогольної продукції знаходиться на постійному контролі у міського голови.

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.