Створення сучасного скверу, парку, алеї тощо у МКР Східний

МКР Східний дуже молодий мікрорайон з дуже великим процентом населення, більшість серед якого - молодь та діти. Так склалося, що інфраструктура нашого мікрорайону дуже розвинена, але виключно супермаркетами , магазинами, аптеками та подібними підприємствами. Але, на превеликий жаль, у такому великому, найчистішому екологічно, мікрорайоні немає ані парку, ані сучасного скверу, алеї, бульвару тощо, де мешканці могли б проводити вечірнє дозвілля, насолоджуватися чистим повітрям та організовувати прогулянки дітям. Мешканці вимушені прогулюватися пр. Захисників України, який по своїй суті є - дорогою. Так, цією дорогою вже не користуються маршрутні автобуси, але місцеві мешканці їздять нею з величезною швидкістю, навчають там їзді своїх друзів та близьких, вигулюють собак, що не дає змоги спокійно гуляти там з дітьми, просто посидіти на лавці з морозивом... Слід зауважити, що навколо мікрорайону та у його межах велика кількість пустирів, вільних земельних ділянок, які можна було б використати з користю для людей та зробити для них місце для відпочинку. Адже, майже у всіх районах міста є подібні алеї та сквери. Просимо прийняти до розгляду цю петицію та задовільнити наше прохання.

Шановна Ганно Олександрівно!

Ваша петиція, що надійшла до Маріупольської міської ради з питання створення скверу в мікрорайоні «Східний», розглянута з залученням відповідних структурних підрозділів міської ради.
За результатами розгляду повідомляємо про наступне.
Маріупольською міською радою розроблена та поступово впроваджується в життя Стратегія розвитку міста Маріуполя, яка передбачає розвиток міста в різних напрямках, в тому числі в благоустрої загальноміських територій.
Перспективними планами робіт до 2021 року передбачені певні заходи з благоустрою Лівобережного району м. Маріуполя. Зокрема, в поточному році після реконструкції відкрито оновлений парк «Веселка», продовжуються роботи з реконструкції набережної по вул. Виноградній вздовж пляжної зони, до кінця року планується завершити роботи з благоустрою зеленої зони скверу біля соціального об’єкту «Мультицентр», який станом на теперішній час знаходиться в стадії будівництва.
Згідно плану зонування території міста Маріуполя територія мікрорайону «Східний» відноситься до зони змішаної багатоквартирної житлової та громадської забудови Ж-4, де озеленення території, є переважним видом використання території. Кожна група домів на території має достатню придомову територію для організації зелених зон мікрорайону.
У відповідності до кадастрової карти України, в мікрорайоні «Східний» на перехресті вул. Пейзажної та пр. Захисників України знаходиться земельна ділянка площею 1,145га для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення (обслуговування паркової зони). Вищевказана ділянка виділена у користування МКП зеленого будівництва для подальшої реконструкції під паркову зону «Родина».
У ситуації, що склалася в країні та зокрема в нашому місті, на жаль, не вистачає територій для перспективного розвитку багатоповерхової забудови з метою задовільнення потреб населення у вільному житлі.
Враховуючи вищевикладене, розвиток парку можливий виключно в межах земельної ділянки, виділеної МКП будівництва під паркову зону «Родина» (1,145га).
По вул. 9 Травня між будинками по вул. 9 Травня, 19/1,2, пр. Захисників України, 58 та гастрономом «Зеркальний» вже функціонує алея, яка облаштована за допомогою групи «Метінвест», за участю комітетів самоорганізації населення та небайдужих мешканців, які допомагали в благоустрої зелених зон та висадженні дерев. Навесні поточного року волонтерською благодійною організацією на даній території були висаджені нові саджанці.