+ ще 192 громади!

Транспортное сообщение МКР Западный с ЖД Вокзалом

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Очень хотелось бы решить транспортное сообщение 23 МКР с жд вокзалом. 150 маршрутное такси перестало ходить. Имеющиеся троллейбусные маршруты не решают логистической проблемы. После 20:00 жд вокзал "вымирает" от автотранспорта. Поезда на станцию прибывают регулярно, но пассажиры вынуждены стоять на остановке, в ожидании одного единственного троллейбуса или же ужасно не комфортного 110 микроавтобуса. Жд вокзал является лицом города, УЗ поезда добавляет, но городская власть не желает решать проблему, логистики общественного транспорта. Создавая тем самым выручку таксистам.

Шановний Михайло Миколайовичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Транспортное сообщение МКР Западный с ЖД Вокзалом».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Маршрути міського громадського транспорту плануються, впроваджуються з урахуванням розподілу існуючого пасажиропотоку, його потужності та стійкості.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» робота перевізників на автобусних маршрутах здійснюється на конкурсній основі.
Всі автобусні маршрути, у тому числі існуючий маршрут №150, виставлявся на конкурс, який проводився у грудні 2017 р., з існуючою схемою руху. Так, на автобусному маршруті № 150 затверджено 5 графіків, приватними перевізниками обслуговується лише 1 графік.
На теперішній час ведеться робота з перегляду існуючої транспортної мережі міста Маріуполь, з метою покращення транспортного обслуговування усіх районів міста. Проробляються змінені варіанти маршрутів для надання більш якісних послуг та підвищення комфорту при користуванні міським громадським транспортом, у тому числі комунальним. Також проробляються можливості транспортного сполучення залізничного вокзалу з усіма районами міста, використовуючи парк міського електротранспорту європейської якості, який у 2020 році планується суттєво оновити сучасними тролейбусами з низькою підлогою, обладнаними системами якісного обігріву та кондиціонування повітря.
Плановане співвідношення кількості комунального та приватного транспорту 70% на 30% після реалізації стратегії, що значно покращить якість обслуговування мешканців та гостей міста.
При виникненні питань щодо транспортного обслуговування, Ви можете звертатись безпосередньо до Департаменту транспорту та зв’язку Маріупольської міської ради за телефоном: 33-43-31 або за адресою вул. Миколаївська 92.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію та небайдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполя.