Развязка транспорта между Приморским районом и Левым берегом

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Уже неоднократно поднимался вопрос об отсутствии нормальной транспортной развязки между Приморским районом и Левым берегом. Жителям этих районов приходится добираться на работу-с работы с большими трудностями - отдаленность остановок (с Черемушек вообще нет маршрутов ), ожидание 157 (ходит одна-две единицы,постоянно забиты и нет нормального графика) или с пересадками,что , учитывая стоимость проезда, весьма накладно. Моя просьба, рассмотреть улучшение развязки между районами, далеко не первая. Ответ на предыдущие был " нет дополнительного транспорта, частники отказываются, добавлять автобусы или работать по этим маршрутам". Не так давно город произвел закупку нового транспорта, поэтому появилась возможность пустить по данным линиям муниципальный транспорт. Есть три возможности улучшить развязку.
Первый- добавить единицы 157 маршрута, с адекватным и четким графиком, либо пусть с Приморского района по пр.Нахимова новый маршрут (троллейбус либо автобус) -
Второй - вернуть 128 маршрут на линию - по следованию маршрута ходит только троллейбус №1, нет транспортной нагрузки на ул. Бахчиванджи и есть оборудованные остановки
Третий - пустить дополнительны

Шановна Юліє Миколаївно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Развязка транспорта между Приморским районом и Левым берегом».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» робота перевізників на автобусних маршрутах здійснюється на конкурсній основі.
Всі автобусні маршрути, у тому числі існуючий маршрути №157 виставлявся на конкурс, який проводився у грудні 2017 р., з існуючою схемою руху. Так на автобусному маршруті № 157 затверджено 8 графіків, але приватними перевізниками обслуговується лише 2, інших перевізників бажаючих обслуговувати вищенаведений маршрут на даний момент у місті, нажаль, немає. Це пов’язано з різким скороченням кількості приватних перевізників та кількості наявного рухомого складу, якого не достатньо для обслуговування усіх існуючих маршрутів міста у повному обсязі.
Для покращення транспортного сполучення наведеного у зверненні, КП «МТТУ» організовано роботу тролейбусного маршруту №2 «ЖМР «Східний» - ДЮІ», на якому у часи пік працюють 4 одиниці рухомого складу. Нажаль, у зв’язку з проведенням капітального ремонту спочатку по пр. Перемоги, на теперішній час у зв’язку з проведенням робіт по пр. Миру існують певні обмеження у роботі міського громадського транспорту. Але ці обмеження мають тимчасовий характер, в першу чергу це пов’язано з забезпеченням безпеки при проведенні робіт (особливо міського електричного транспорту). По друге, це значно прискорює виконання та на пряму впливає на якість робіт.
Усі роботи проводяться у максимально стислий термін часу та на офіційному сайті Маріупольської міської ради «mariupolrada.gov.ua» заздалегідь публікувалися зміни у русі громадського транспорту, також ці зміни дублювалися на сайті «martrans.gov.ua», та «m.martrans.gov.ua» (мобільна версія ресурсу).
Після закінчення проведення робіт рух тролейбусного маршруту буде поновлено, що значно покращить якість транспортного зв’язку Лівобережного та Приморського районів міста.
Дістатися з Лівобережного району міста у Приморський район, є можливість скориставшись автобусними маршрутами №15А, №16А, за умови пересадки, наприклад на зупинці громадського транспорту «ЖМ Кіровський» на інші маршрути КП «МТТУ» які рухаються у потрібному напрямку, наприклад, тролейбусний маршрут №13, або за умови пересадки на тролейбусні маршрути №8, №10, №1 використовуючи проїзний квиток тривалого користування КП «МТТУ». Рух комунальним транспортом з пересадкою при користуванні проїзними квитками тривалого користування КП «МТТУ» є економічно вигідним.
Для покращення транспортного обслуговування та усунення незручностей через нестачу рухомого складу міського громадського транспорту, у теперішній час, в рамках проектів оновлення тролейбусного парку та автобусного парку з представництвом Європейського банку реконструкції та розвитку та з Міжнародною фінансовою корпорацією, ведеться закупівля 72 тролейбусів і 64 автобусів (частина автобусів вже працює на маршрутах міста). Також в рамках цих проектів ведуться роботи по вивченню поточного стану транспортної мережі м. Маріуполь з подальшою розробкою нової транспортної моделі з урахуванням рухливості населення. Нова транспортна модель міста дозволить оптимізувати маршрутну мережу міста, створити оптимальні маршрути руху громадського транспорту, задовольнити потреби мешканців міста та використовувати транспортний ресурс міста з максимальною ефективністю.
Додатково повідомляємо, що основна задача громадського транспорту полягає в доставці пасажирів до ключових зупиночних пунктів, де вони, в разі необхідності, мають можливість зробити пересадку на транспорт, який рухається у потрібному їм напрямку.
Питання сполучення Лівобережного та Приморського районів міста на теперішній час додатково проробляється з метою підвищення якості та зручності при користуванні міським громадським транспортом.
При виникненні питань щодо транспортного обслуговування, Ви можете звертатись безпосередньо до – Департаменту транспорту та зв’язку Маріупольської міської ради за телефоном: 33-43-31 або за адресою вул. Миколаївська 92.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполя.