Запрет музыки в маршрутках

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Запретить использование аудиоаппаратуры в маршрутках. Пассажиры имеют разные музыкальные вкусы, кто-то вообще не любит музыку.

Моргунов О.О.

Шановний Олеже Олександровичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 28.01.2016 №7/4 49, Ваша електронна петиція «Про заборону музики в маршрутках», розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт», Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування не уповноважені забороняти використовування музичних пристроїв у маршрутних автобусах.
Департаментом транспорту та зв'язку міської ради спільно з юридичним департаментом міської ради була складена форма договору про організацію перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах м. Маріуполя, затверджена рішенням Виконавчого комітету Маріупольської міської ради №115 від 01.06.2016 року. Цим договором посилюється контроль органами місцевого самоврядування за діяльністю перевізників, працюючих на маршрутній мережі міста, а саме:
«3.1.13. здійснювати контроль за регулярністю руху та рівнем культури обслуговування пасажирів Перевізником».
Додатково інформуємо, що департаментом транспорту та зв'язку міської ради на щоквартальних зборах з перевізниками велика увага уділяється Правилам надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та культурі обслуговування пасажирів.

З повагою,

Заступник