Восточный+Ильича

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Многие родственные связанные с работой и территориальные связи подвергаются геноциду со стороны транспортных услуг частных перевозчиков. Восточный и Ильича напрямую соединяет лишь 25 маршрут, но даже при неполном покрытии всей территории Ильичёвского района (до восьмых ворот, а хотелось бы дальше), проехать в данной маршрутке это героизм набита она в любое время настолько что выходя из неё получаешь ощущаемый приход адреналина как после боя. Монополизм частников им диктует их логистику набивая карманы единицам страдания приносятся тысячам, спрошу доколе. Раньше была сотка зачем убрали. Прошу провести аудит маршрутов и принять меры, мы же с Восточным не в состоянии войны.Отдельная тема это Аглофабрика, добраться к своей смене не возможно. Хватит издеваться что то делайте.

Шановний Дмитро Ілліч!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція «Про організацію роботи громадського транспорту між мікрорайонами Східний та Кальміуський» розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На теперішній час розроблено стратегію розвитку міського транспорту на період 2016 – 2020 роки. Зазначена стратегія включає в себе виведення з експлуатації застарілого рухомого складу, оновлення і збільшення кількості електротранспорту, автобусів, а також великі капітальні ремонти контактної мережі і трамвайного полотна. Запропоноване Вами рішення стосовно об’єднання двох районів м. Маріуполя міським транспортом передбачає придбання додаткового транспорту. Сьогодні придбається транспорт, але він заміняє старий, можливість відкрити додаткові автобусні маршрути крім №25 на превелику жаль відсутня.
Вищезазначеною стратегію розвитку міського транспорту на період 2016 – 2020 роки передбачено проведення аналізу існуючої транспортної маршрутної мережи та створення нової транспортної моделі с урахуванням транспортної рухливості населення.
Робота перевізників на автобусних маршрутах громадського транспорту регламентована Законом України «Про автомобільний транспорт», Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування».
У 2016 на міських автобусних маршрутах було проведено конкурс, однак на превелику жаль, жоден перевізник не прийняв участь у конкурсі на автобусному маршруті №100.
Автобусний маршрут №100 і в подальшому відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» буде виставлено на конкурс.
Додатково повідомляємо, що завдання громадського транспорту полягає в доставці пасажирів до ключових пунктів зупинок і диспетчерських пунктів, де вони в разі необхідності мають можливість зробити пересадку на інший вид транспорту, який рухається у потрібному напрямку.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань організації руху громадського транспорту.