Продление маршрутов движения автобусов № 15-А по Таганрогской трассе

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Мариупольский профессиональный лицей автотранспорта (ПТУ № 64), расположенный по улице Таганрогской, 199 (напротив бывшего пивзавода), практически остался без транспортного сообщения не только с другими районами города, но и с другими частями Левобережного района. Подъехать к лицею можно только автобусом 35-го маршрута и то не всегда. В часы пик в рабочие дни на маршруте 4-5 автобусов, в остальное время - 2-3 автобуса с промежутками движения 1,5-2 часа. После 18 часов и в выходные дни автобусных маршрутов нет. Причем 35-й маршрут предусматривает движение по кругу только по Левому берегу. С центром города и другими районами транспортного сообщения вовсе нет. К примеру, чтобы добраться до лицея с микрорайона Курчатова, нужно потратить почти 2 часа, заплатить за проезд в двух-трёх видах транспорта.
Может быть, продление маршрутов движения автобусов №№ 15-А, 153, 25-А и других, связывающих училище с разными районами города, или какое-то другое решение поможет не только коллективу и ученикам добираться до места работы ,учебы , но и облегчит жизнь работникам многих предприятий, расположенных вдоль улицы Таганрогской, и нескольким тысячам жителей КСН «Таганрогский».

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція «Подовження маршрутів руху автобусів №15А по Таганрозькій трасі» розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Департаментом транспорту та зв'язку Маріупольської міської ради була проведена зустріч з директором Маріупольського професійного ліцею автотранспорту, а також представниками КСН зазначеного у зверненні району. В ході наради були визначені основні моменти в частині необхідності транспортного забезпечення Маріупольського професійного ліцею автотранспорту. За підсумком наради і аналізу роботи транспорту на основі GPS було визначено, що рухомий склад маршруту 35т частково не додержується графіків руху, на підставі чого була проведена робота з приватними перевізниками, які обслуговують вищезазначений маршрут, водіїв було визвано на позачерговий інструктаж з правил надання послуг автомобільного пасажирського транспорту.
З метою визначення транспортної рухливості населення в районі Таганрозької траси департаментом транспорту та зв’язку сумісно зі студентами ДВУЗ «ПДТУ» буде проведено дослідження пасажиропотоку маршруту №35т. На підставі чого буде розглянута можливість змінення одного з існуючих маршрутів.
Стосовно подовження маршруту №15А, повідомляємо, що маршрут №15А було розроблено у комплексі з тролейбусним маршрутом №15, розклад руху даних маршрутів взаємопов’язані. Продовження схеми руху автобусного маршруту призведе до збільшення інтервалів, порушення сформованих транспортних зв'язків і невдоволення значної частини мешканців міста.
Додатково повідомляємо, що з метою поліпшення транспортної розв’язки вул. Таганрозької було спрямовано нульовий рейс маршруту №68 в ранковий час (6:15 – зупинка на Маріупольському професійному ліцею автотранспорту з напрямом руху на пр. Єдності та у 6:25 за напрямком руху на ЖМР «Східний»). Також було додано рейс на маршруті №35т у вечірній час. Інформація щодо змін графіків руху була передана директору Маріупольського професійного ліцею автотранспорту.