Дорога в Мелекино

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу до начала курортного сезона 2018 отремонтировать (либо проложить кратчайшую объездную) дорогу до ближайших курортных посёлков(Мелекино). Закрытие дороги из-за оползня приносит большие неудобства жителям Мариуполя
Отремонтируйте аварийный участок!!!!!

Шановний Миколо Валерійовичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція «Дорога в Мелекіно» розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Автомобільна дорога з’єднуюча м. Маріуполь та с. Мелекіно є складовою частиною територіальної автомобільної дороги Т0520 згідно ПКМУ №301 від 18.04.2012 «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення», територіально знаходиться за межами м. Маріуполь, не перебуває на балансі міста, тобто знаходиться по за межами компетенції Маріупольської міської ради.
Відповідно ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування» міським радам надані повноваження проводити реконструкцію та ремонт шляхів місцевого значення та доріг які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах).
Враховуючи вище наведене, відповідно до наданих повноважень Маріупольська міська рада, як орган місцевого самоврядування, що здійснює свою діяльність у межах м. Маріуполь, нажаль, не має можливості провести роботи з реконструкції дороги «Маріуполь – Мелекіно» або прокласти найкоротшу об'їзну дорогу за кошти місцевого бюджету.
Додатково повідомляємо, вищенаведене питання відноситься до повноважень Мангушської селищної ради.