Установка автономных светильников на солнечной энергии для освещения пешеходных переходов.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

В тёмное время суток плохо освещены нерегулируемые пешеходные переходы. Темно - пешеходов не видно, очень часто возникают аварийные ситуации.
Предлагаю установить автономные светильники на солнечной энергии для освещения пешеходных переходов.

Шановний Максиме Олеговичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради розглянута Ваша електронна петиція «Встановлення автономних ліхтарів на сонячній енергії».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Використання даного освітлення доцільно в місцях де немає мереж зовнішнього освітлення на переходах і проїжджої частини. Для установки необхідно придбання одного LED світильника потужністю 20 Вт в комплектації з сонячною батареєю і акумулятором, орієнтовна вартість яких становить 17 000 (сімнадцять тисяч) грн. Так само додатково необхідно придбати і змонтувати стійку, що в цілому може становити 25 000 (двадцять п’ять тисяч) грн.
Для реалізації такого проекту необхідно визначити місця установки освітлення та розробити проектно-кошторисну документацію для визначення типу світильника, потужності та ін.
Цільове фінансування і включення даних робіт в програму соціально-економічного розвитку м. Маріуполя може бути здійснено після внесення пропозицій районними адміністраціями в Департамент розвитку житлово-комунальної інфраструктури. За умови включення об'єкта в ПСЕР м. Марiуполя, ПЕМЗО «Міськсвітло» може виступити підрядником цих робіт.
Дякуємо за небайдужість до питання безпеки мешканців міста.

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.