Сортировка мусора

На данный момент мусор не сортируется! Предлагаю установить контейнеры для пластмассовых отходов с дальнейшим развитием (бумага, стекло), это позволит улучшить экологический фон, создаст новые рабочие места, позволит получить дополнительный доход в бюджет города . Это не сложно! Ведь так?!

Шановний Віктору Вікторовичу!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, Вашу електрону петицію розглянуто.
За результатами розгляду звернення повідомляємо про наступне.
З 1 січня 2018 року набули чинності положення Закону України "Про відходи" стосовно обов'язкового сортування сміття за видами матеріалів, а також розділення його на відповідні для повторного використання відходи, їх захоронення та інше. З метою забезпечення необхідною кількістю устаткування у сфері поводження з відходами, у тому числі сортування сміття, за рахунок бюджетних коштів в 2017 році було придбано 2357 контейнерів, а також 8 одиниць спецтехніки для збору і вивезення сміття. У 2018 році робота в цьому напрямку також триває, планується закупівля, як контейнерів, так і автомобільного спецтранспорту. Проте, для того, щоб забезпечити досягнення результату із сортування сміття, потрібна розвинена інфраструктура – сміттясортувальні лінії, сміттєпереробні заводи, а також вирішити питання сміттєпроводів, логістики, несанкціованного відбору ресурсоцінних компонентів із сміття особам без визначення місця проживання.
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 №820-р схвалена Національна стратегія управління відходами в Україні до 2030 року (далі Стратегія). Проблема, на рішення якої спрямована Стратегія полягає в необхідності пошуку рішень виходу з ситуації, яка склалася з утворенням, накопиченням, зберіганням, переробкою, утилізацією і похованням відходів і характеризується подальшим розвитком екологічних загроз. Єдиним можливим шляхом врегулювання ситуації є створення комплексної системи управління відходами, у тому числі: побутовими, промисловими, будівельно-ремонтними, небезпечними, відходами упаковки, електричного і електронного устаткування, відпрацьованих батарейок, батарей і акумуляторів, відходів виробництва продукції сільського господарства і медичних відходів. На першому етапі реалізації цієї Стратегії (2017-2018 р.р.) передбачається здійснення загальних заходів у тому числі: утворення робочих груп в місцевих органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, основним завданням яких є підготовка пропозицій до Національного плану управління відходами з урахуванням особливостей взаємодії і співпраці в системі місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.
Розпорядженням міського голови від 18.01.2018 №10р "Про створення робочої групи з підготовки пропозицій до Національного плану управління відходами", створена робоча група для підготовки пропозицій, пов'язаних з утворенням, накопиченням, зберіганням, переробкою, утилізацією і захороненням відходів, у тому числі із сортуванням на території м. Маріуполя.
Також КП "Міське УКБ" розроблено проект будівництва полігону твердих побутових відходів у Лівобережному районі м. Маріуполя (1очередь, 2 пусковий етап. 2 черга), який на теперішній час знаходиться на експертизі, що передбачає будівництво сміттясортувальної лінії. Після проходження експертизи запланована його реалізація. Що у свою чергу дозволить здійснювати сортування сміття, яке потрапляє на полігони м. Маріуполя, створити нові робочі місця і поліпшити екологічну ситуацію.
Висловлюємо Вам подяку за внесені пропозиції, небайдужість до питань благоустрою міста та за Вашу активну цивільну позицію.

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.