+ ще 143 громади!

Створення автобусного маршруту Черьомушки - Лівий берег через вул. Флотська

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Повернути автобусний маршрут № 128, з'єднуючий мкр. Черьомушки з Лівобережним районом, проходячий по вул. Флотська. На даний момент вул Флотська має лише 131 маршрут та тролейбусний №1, якого фактично немає. Прямого зв'язку з Лівим берегом немає взагалі.

Шановний Денисе Васильовичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради розглянута Ваша електронна петиція «Створення автобусного маршруту Черьомушки – Лівий берег через вул. Флотська».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На жаль кількість рухомого складу, який обслуговує автобусні маршрути в режимі маршрутного таксі останнім часом різко падає. З необхідних на сьогодні згідно плану 298 автобусів ,на маршрути виїжджає 210 - 230 одиниць рухомого складу.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» робота перевізників на автобусних маршрутах здійснюється на конкурсній основі.
Всі автобусні маршрути, у тому числі №128 та №157, виставлялися на конкурс, який проводився у грудні 2017 р., з існуючою схемою руху, нажаль приватні перевізники не подали заявки на обслуговування вищенаведених маршрутів. При проведенні наступного конкурсу, вищенаведені маршрути також будуть виставленні на конкурс.
Департамент транспорту та зв'язку регулярно працює з перевізниками та робить все можливе для того, щоб стабілізувати ситуацію та забезпечити роботу транспорту на маршрутах міста.
Станом на теперішній час КП «МТТУ» придбало 14 автобусів середньої місткості, частина з яких буде спрямована на створення маршруту з МКР «Черемушки». Також ведеться робота з стажування штату водіїв. Після проведення обкатки рухомого складу та завершення стажування штату водіїв маршрут буде введено у роботу.
Отже, після запуску нового комунального маршруту з МКР «Черемушки», пропонуємо Вам придбати місячний проїзний квиток тривалого користування, який дозволить Вам користуватися послугами КП «МТТУ», а саме здійснювати проїзд трамваями, тролейбусами та автобусами (муніципальними). Вартість місячного проїзного квитка тривалого користування складає 250 грн. 00 коп., що, у випадку частого користування послугами муніципального транспорту, є економічно вигідним.
Після придбання проїзного квитка у Вас з’явиться можливість з пересадкою дістатися з МКР «Черемушки» до лівобережного району міста користуючись комунальним транспортом.
Додатково інформуємо Вас про те, що Ви маєте можливість придбати місячний проїзний квиток тривалого користування в салонах рухомого складу КП «МТТУ», а також в касі підприємства за адресою: вул. Миколаївська 92.,
З розкладом руху та фактичним рухом транспорту на маршруті, у Вас є можливість ознайомитися на сайті martrans.gov.ua.
Дякуємо за небайдуже ставлення до питання організації роботи громадського транспорту.