+ ще 143 громади!

Льготный проезд для школьников и студентов

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Во многих городах Украины при наличии ученического или студенческого удостоверения дети оплачивают 50% стоимости проезда при покупке билета,как в городском так и маршрутном транспорте.Чем хуже наш город или наши дети?О материальном положении горожан я вообще молчу!Предлагаю ввести такую практику и в Мариуполе без навязывания месячного проездного.А при проведении тендера на перевозки перевозчика ознакамливать с данным требованием.

Шановний Костянтине Костянтиновичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція «Льготный проезд для школьников и студентов» розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На теперішній час склалася складна ситуація з питання пільгового проїзду громадян. Гарантовані законодавством пільги фінансово не забезпечені державним бюджетом у 2016 році, а також у 2017 році. У місті Маріуполь проживає близько 578 000 громадян з урахуванням внутрішньо переміщених осіб. З них громадяни пільгової категорії 197 000, у тому числі 164 000 пенсіонерів.
Вивчивши досвід інших міст України, повідомляємо, що у м. Київ, м. Харків та м. Дніпропетровськ пільговий проїзд для дітей (зі знижкою 50%) забезпечено лише у комунальному транспорті. На даний час комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» реалізує місячні проїзні квитки на три види транспорту: трамвай, тролейбус, автобус. Згідно рішення Виконкому від 27.02.2017 №5, вартість місячного проїзного квитка для населення коштує 250 грн., а для школяра або студента зі знижкою 50% становить 125 грн. Кількість поїздок не обмежена. Проїзний квиток для школяра або студента можливо придбати у касі КП «МТТУ» (вул. Миколаївська, 92) за наявністю підтверджуючого документу (учнівський або студентський квиток).
Додатково повідомляємо, що за попередній 2017 рік кількість рухомого складу приватних перевізників зменшилося з 260 до 230 од, однією з причин чого є велика кількість пільгових перевезень без належного фінансового супроводу. Найбільш сприйнятливим варіантом розв’язання проблеми є прийняття на державному рівні рішення щодо впровадження монетизації пільг на проїзд окремих категорій громадян.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.