+ ще 143 громади!

Обращение ко всем неравнодушным к транспортной проблеме

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Уважаемые сограждане! Возможно моя проблема напрямую вас не касается, однако и ваши проблемы тоже могут не относится ко мне лично, но я стараюсь поддерживать всех для того чтобы ваши петиции были рассмотрены.
Так помогите же и мне. Давайте сплотимся вокруг наших проблем и будем подписывать петиции.
А суть моего обращения в том, что на днях , а именно 07.12.2017 г. на остановке маг."Орбита" на пл.Кирова я простояла с 17.15 до 18.18. в ожидании трамвая на Новоселовку. Трамвай пришел переполненный, я принципиально не стала оплачивать проезд, потому что замерзла так, что не могла пошевелить пальцами.
И скажу вам по моим наблюдениям мало кто оплачивал, хотя молодых людей было очень много, ведь это был час-пик.
Кроме трамвая в наш район (Новоселовки) больше ничего не ходит. Это возмутительно. Вы скажете а 201-й? да нет же , его просто нет, нет и нет.
Каково это стоять на остановке и с завистью наблюдать как по проспекту
Металлугров один за одним идет транспорт. И думать, что живу в богом забытом районе. Что же это за город , где после пяти невозможно добраться домой. В итоге с пл.Кирова до ул. И.Франко (это р-н 38-й школы) я добралась за полтора часа. И я живу рядом с Бахмутской, а от нее в сторону Гранитной ведь еще большее расстояние, я не понимаю как люди ходят пешком и не жалуются.

Я не прошу , я требую! пустить автобус по ул. Бахмутской, И все равно какой это будет маршрут, возможно это будет муниципальный маршрут. Установите четкий график движения, пусть даже один в час или два , ведь тогда можно планировать свои передвижения. Дайте же и нам, жителям большого поселка хоть какую-то альтернативу трамваю!

Шановна Ірино В'ячеславівно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Обращение ко всем неравнодушным к транспортной проблеме».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На жаль кількість рухомого складу, який обслуговує автобусні маршрути в режимі маршрутного таксі останнім часом різко падає. З необхідних на сьогодні згідно плану 298 автобусів ,на маршрути виїжджає 210 - 230 одиниць рухомого складу.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» робота перевізників на автобусних маршрутах здійснюється на конкурсній основі.
Всі автобусні маршрути, у тому числі №201 виставлявся на конкурс, який проводився у грудні 2017 р., з існуючою схемою руху, нажаль приватні перевізники не подали заявки на обслуговування вищенаведених маршрутів. При проведенні наступного конкурсу, вищенаведені маршрути також будуть виставленні на конкурс. В даний час на маршруті №201 «ЖМР «Західний» - вул. Київська» працює тимчасовий перевізник.
Департамент транспорту та зв'язку регулярно працює з перевізниками та робить все можливе для того, щоб стабілізувати ситуацію та забезпечити роботу транспорту на маршрутах міста.
Жителів селища, також, обслуговують трамвайні маршрути №3 - 3 од., №8 - 5 од., №10 - 14 од. Розрахунок кількості рухомого складу та складання розкладів руху розроблений з урахуванням можливостей КП «МТТУ», спрямованості пасажиропотоків в залежності від дня тижня та часу доби.
Стосовно питання руху трамваїв маршруту №10 «Енергоучасток - Міськлікарня №2» 07.12.2017р., в інтервалі часу 17:00 - 18:00 через зуп. пр. Металургів у напрямку міськлікарні №2 повідомляємо, що через ДТП двох автомобілів, яке сталося на трамвайному полотні, по вул. М. Сибіряка відбувся збій в русі трамвайного маршруту №10. Рух було організовано через трамвайне кільце «вул. Заозерна » та 2 вагони були спрямовані на відстій у депо.
Маріупольська міська рада надалі дотримуватиметься стратегії розвитку комунального транспорту, в першу чергу буде замінений морально застарілий та аварійний транспорт. Ваші зауваження з питання транспортного обслуговування обов'язково будуть враховані.
З розкладом руху транспорту, фактичним рухом по маршруту у Вас є можливість ознайомитися на сайті martrans.gov.ua.
Висловлюємо Вам подяку за небайдужість до питань розвитку транспортної інфраструктури та за внесенні пропозиції.