Освободить от торговцев проезжую часть и тротуары в районе трамвайного кольцо на Казанцева

В дни работы рынка проезжая часть вокруг трамвайного кольца на Казанцева и тротуары заняты торговцами разными товарами. Это вынуждает пешеходов перемещаться по проезжей части, а также затрудняет проезд вокруг трамвайного кольца водителям транспортных средств.
Пора навести порядок с нарушением правил торговли в районе трамвайного кольца на Казанцева и не подвергать опасности пешеходов, а также не создавать проблем водителям.

Шановний Олеже Олександровичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, Вашу електронну петицію щодо «Про ліквідацію торговельних об'єктів на проїзній частині вул.Казанцева біля трамвайного кільця» розглянуто.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
У рамках боротьби зі стихійною та незаконною торговельною діяльністю одним із основних осередків здійснення такої діяльності у місті була локація вулиці Казанцева - від пам'ятника В.С.Висоцькому до трамвайного кільця. Щоденними рейдами фахівців інспекції з благоустрою, районної адміністрації із залученням співробітників правоохоронних органів вказану ділянку централь-ної частини міста вдалося очистити від незаконної торгівлі. За погодженням з адміністрацією ринку “Центральний” земельна ділянка, за вказаною Вами адре-сою, яка згідно із рішенням Маріупольської міської ради від 16.04.2013 №1150969 знаходиться в оренді строком на 10 років у ТОВ “Ажур”, була надана для торгівлі та розміщено торговельні прилавки з метою переміщення торгую-чих на територію трамвайного кільця.
З метою подальшого недопущення порушення правил здійснення торго-вельної діяльності представниками структурних підрозділів міської ради у рам-ках компетенцій та наданих законом повноважень із залученням правоохорон-них органів постійно проводяться обстеження в районі трамвайного кільця по вул.Казанцева. З керівництвом ринку “Центральний” проведено робочу нараду, за результатами якої запропоновано знайти можливість розміщати торговців на території ринку на безоплатній основі, враховуючи той факт, що основними по-рушниками є люди із соціально-незахищених верств населення міста.
Проте слід зауважити, що незаконній та стихійній торгівлі сприяє не тільки соціально-економічне становище у країні, а й той факт що несвідомі мешканці міста надають перевагу продуктам харчування та промисловим товарам, які реалі-зуються з землі, не замислюючись про якість цієї продукції, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і в яких "клунках" вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Тому з метою синергії сумісних зусиль громадськості, органів місце-вого самоврядування і державних органів - прийнято рішення про розміщення на території міста соціальної реклами з інформацією щодо недопущення незаконної торгівлі та суми штрафів, у тому числі на вказаній Вами ділянці, за рахунок коштів місцевого бюджету.
Враховуючи вищенаведене, Ваша пропозиція прийнята до відома структурними підрозділами міської ради.