+ ще 143 громади!

Продлить время работы маршрутных такси от ТЦ "Порт-Сити" до 24 часов

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Просим продлить время работы маршрутных такси от ТЦ "Порт-Сити" до 24 часов (например, по направлению в мкр "Черемушки" - маршрутные такси № 101 и 211).
Необходимость в этом мы видим в том, что ТЦ работает до 22:00 в пт, сб и вс, а также праздничные дни. Раз в месяц в "черную" пятницу - день распродаж и скидок - до 24:00 часов. Те мариупольцы, которые живут в других районах города, помимо Центрального, приходят за покупками, работают здесь. Для них представляет огромную сложность добраться домой в столь позднее время.
В больших городах выделяют специальные автобусы, которые везут граждан до ТЦ, собирая их по определенным точкам в городе. Возможно и в Мариуполе стоит создать какой-то альтернативный вид транспорта, на котором можно будет и в столь позднее время уехать оттуда домой.
Просьба, пересмотреть графики движения городского транспорта.

Шановна Світлано Олександрівно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Продлить время работы маршрутных такси от ТЦ «порт-Сити» до 24 часов».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Організувати регулярний рух міського пасажирського транспорту в напрямку торгівельного центру «ПортCity» у нічний час, нажаль, на даний час не можливо, у зв’язку з існуючим дефіцитом водійського складу як у приватних перевізників, так і у КП «МТТУ».
Наразі ведеться робота з представництвом Європейського банку реконструкції та розвитку з залучення кредитних коштів для придбання 72 тролейбусів та з Міжнародною фінансовою корпорацією з залучення кредитних коштів для придбання 63 автобусів. Також в рамках цього проекту ведуться роботи з вивчення поточного стану транспортної моделі м. Маріуполь з подальшою розробкою нової моделі з урахуванням транспортної рухливості населення. Нова транспортна модель міста дозволить оптимізувати маршрутну мережу міста, створити оптимальні маршрути руху громадського транспорту, задовольнити потреби мешканців міста та використати транспортний ресурс міста з максимальною ефективністю. В рамках створення вищезазначеної транспортної моделі буде розглянута доцільність курсування громадського транспорту у нічний час.
Додатково повідомляємо, що у планах КП «МТТУ» є організація нічних графіків руху на більш затребуваних маршрутах міста у кожному районі, але це буде можливо лише за умови наявності необхідної кількості водійського складу.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.