+ ще 143 громади!

Углубление дна левобережного пляжа

Предлагаю улучшить левобережный пляж,углубить дно.

Шановна Олено Анатоліївно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради розглянута Ваша еле-ктронна петиція «Поглиблення дна лівобережного пляжу».
За результатами розгляду повідомляємо про наступне.
Наявність шлакової гори на Лівобережному пляжі стала причиною відсут-ності підводних потоків, в результаті чого постійно відбувається намивання пі-ску на даний пляж, тому виконання заходів з поглиблення дна є недоцільним.
Однак, до 240-річчя міста заплановано виконання ряду заходів в рамках реконструкції набережної зони по вул. Віноградній в Лівобережному районі, а саме: організація зони відпочинку - сосновий гай та зони пікніка з павільйонами для відпочинку: передбачено розширення та оновлення складу зелених наса-джень, формування організованого благоустрою (старе тротуарне покриття пі-шохідної зони вздовж вул. Виноградної планується замінити на нове асфальтове покриття); передбачається організація велодоріжки вздовж прибережної зони та парковок для велосипедів; доріжки з твердим покриттям для пересування по пляжу; нове вимощення асфальтобетоном.
При реконструкції набережної у Лівобережному районі Маріуполя проек-том передбачається ряд заходів для забезпечення здорового і активного відпочи-нку для жителів і відпочиваючих в нашому місті, охоплюються зони активного відпочинку: дитячі та спортивні майданчики з тренажерами, майданчики для пляжного волейболу та пляжного футболу, організація майданчика для атракці-онів.
Також передбачений благоустрій прилеглої території - організація парков-ки для автомобілів громадян уздовж вул. Виноградної та оснащення майданчи-ками з контейнерами для сміття; для комфортного відпочинку заплановано встановити ряд малих архітектурних форм: бесідки, тіньові навіси-грибки; ті-ньові навіси з лавками; лавки в комплекті з урною уздовж головної алеї; світи-льники зовнішнього освітлення; фонтанчики для пиття; роздягальні, душові ка-бінки та пляжні душі.
Реконструкція набережної дасть можливість відродити і вдихнути нове життя в зону Лівобережної набережної, організувати для жителів і гостей міста екологічно чисту і пізнавальну середу.
Висловлюємо Вам подяку за небайдужість до питань розвитку пляжної зони Лівобережного району та за внесені пропозиції.

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.