+ ще 192 громади!

Заборонити всі розважальні заклади за участю тварин

ІНШІ

Пропоную заборонити розважальні заходи,у яких примусово задіяні тварини.А саме:цирк із тваринами,виставки тварин,зоопарки,тварини для розваг у парках та інше.Всі ці заходи це знущання над живими істотами.Екзотичні та дикі тварини завозиться з інших країн,вони важко переносять зміни клімату.На виставках вони повинні примусово терпіти поки з ними будуть весь день фотографуватись, гладити,тискати. У цирку,щоб тварина навчилася трюкам і командам,її жорстоко катують.А як живеться бідним живим істотам круглий рік у клітках зоопарку?!І це все заради того,щоб просто на них прийти подивитись, помилуватись!Та ніхто навіть не задумується над тим,погано їм,чи добре.Їм ніхто вибору не давав.Я за цирки без тварин!За заборону задієння тварин задля людських розваг і на тому збагачення власників таких закладів.

Шановна Ольго Володимирівно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради розглянута Ваша петиція від 11.12.2018 року про заборону розважальних заходів за участю тварин, яка станом на 01.03.2019 року набрала 251 підпис.
За розглядом питання повідомляємо наступне.
Відповідно до ч.ч. 1, 10, 12 ст. 1 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (далі Закон) тварини - біологічні об'єкти, що відносяться до фауни: сільськогосподарські, домашні, дикі, у тому числі домашня і дика птиця, хутрові, лабораторні, зоопаркові, циркові.
Жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі, нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення домашніх та сільськогосподарських тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин.
Пересувний звіринець - спеціально обладнані некапітальні споруди, тимчасові приміщення, транспорт, мобільні клітки, огорожі, інші пересувні конструкції, що використовуються закладами культури, цирками, пересувними цирками, гастрольними центрами та іншими особами для тримання і транспортування диких тварин з метою їх використання у цирковій, естрадній, розважальній діяльності (публічного і приватного характеру), а також для їх публічної демонстрації, залучення до показів, виставок, що не мають наукового значення.
У своїй петиції Ви пропонуєте заборонити залучення до циркових вистав тварин.
Відповідно до чч 1-3 ст. 25 Закону демонстрація тварин на виставках, у зоопарках допускається за умови дотримання зоогігієнічних, ветеринарно-санітарних норм і правил, установлених для утримання тварин.
При поводженні з тваринами під час проведення спортивних, видовищних заходів, відео та фотозйомок не допускається заподіяння їм травмувань, болю, знівечення, їх загибель.
Забороняється використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.
Відповідно до ч. 11 ст. 28 Закону повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері захисту тварин від жорстокого поводження визначаються цим Законом та іншими законами України.
Згідно з ч.ч. 1,2 ст. 33 Закону громадський контроль у сфері захисту тварин від жорстокого поводження здійснюється громадськими інспекторами з охорони довкілля.
Громадські інспектори з охорони довкілля мають право складати протоколи за фактами жорстокого поводження з тваринами. Ці протоколи розглядаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.
Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України орган державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Повідомляємо, що Маріупольською міською радою не надаються погоджувальні документи суб’єктам підприємницької діяльності, які використовують тварин у пересувних культурних заходах, а також цирковій, естрадній та розважальній діяльності публічного і приватного характеру.
На підставі викладеного повідомляємо, що питання захисту та контролю за жорстоким подовженням з тваринами та залучення останніх у циркових виставах вже належним чином врегульоване законодавством, за порушення якого особа несе кримінальну та адміністративну відповідальність.