Платный проезд в час пик для пенсионеров

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу рассмотреть вариант ведения платного проезда для пенсионеров, в часы пик! С 6:00 до 9:00, с 17:00-20:00.

Очень тяжело уезжать на работу. Муниципального транспорта мало и они его не ждут, а втискиваться в маршрутные такси и выходят через пару остановок или до рынка. А как же быть рабочим, которых штрафуют за опоздание? Как добираться к месту работы?

Шановний Денисе Григоровичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Платный проезд в час пик для пенсионеров».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На теперішній час склалася складна ситуація з питання пільгових перевезень не тільки у місті Маріуполь але й по всій території України. Гарантовані законодавством пільги фінансово не забезпечені державним бюджетом у 2016 році, а також у 2017 році. У місті Маріуполь проживає близько 578 000 громадян з урахуванням внутрішньо переміщених осіб. З них громадяни пільгової категорії 197 000, у тому числі 164 000 пенсіонерів.
Постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. №354, пенсіонерам за віком надано право безоплатного проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах. Таким чином, на місцевому рівні не можливо відмінити або змінити умови надання пільг, які надані на державному рівні.
Найбільш сприйнятливим варіантом розв’язання проблеми є прийняття на державному рівні рішення щодо впровадження монетизації пільг на проїзд окремих категорій громадян.
Керівництво міста неодноразово зверталось до профільних міністерств та народних депутатів із проханням розробити та впровадити механізм монетизації пільг на проїзд окремих категорій громадян. Станом на сьогоднішній день питання знаходиться на розгляді у вищих органах влади.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.