+ ще 172 громади!

Спортивно-рекреационная зона вдоль реки Кальчик

В рамках петиции предлагается создать парковую зону на пустыре вдоль реки Кальчик. Начало - левый берег реки от парка им.Гурова, через парк им.Петровского, до ул.Тополиной, и далее, вдоль реки до комплекса “Аляска”. (Вдоль берега имеются остатки шлаковой насыпи со времён расчистки русла реки)
Оборудовать зону вело/беговой дорожкой на всём протяжении, устроить места отдыха, освещение, посадить лесонасаждения. Пересечения с автомобильными дорогами оборудовать светофорами с пешеходной кнопкой.
В дальнейшем на ней возможно проведение спортивных забегов, веломероприятия и т.п. Также, отсюда могут стартовать туристические маршруты по самым популярным направлениям - в сторону Никольского/Каменных могил и на Каменское водохранилище.
Данная зона может стать местом отдыха и занятия спортом жителей города, и зелёной визитной карточкой Мариуполя.

примерный трек дорожки

Шановний Денисе Юрійовичу!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017№7/19-1553 розглянута Ваша електронна петиція «Спортивно-рекреаційна зона вздовж річки Кальчик».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Згідно інформації управління молоді та спорту Маріупольської міської ради, в рамках стратегії розвитку спорту в місті Маріуполі на період 2017-2021рр., створення спортивно-рекреаційної зони уздовж річки Кальчик не заплановано.
Відповідно інформації від комунального підприємства «Міське управління капітального будівництва», у поточному році, в рамках виділеного фінансування, буде продовжено роботи з приводу реалізації проекту: «Заходи з озеленення, а саме: реконструкція парку культури і відпочинку ім. М.О. Гурова пр. Металургів, 148 в Кальміуському районі м Маріуполя» 2 черга.
Цим проектом передбачені наступні види робіт:
1. Встановлення частини електроосвітлення парку;
2. Встановлення бесідок;
3. Реконструкція каскадного фонтану та сходин, ремонт насосної станції та паркової сцени-естради;
4. Підключення до водопроводу та каналізації.
Заказником по будівництву 1 черги проекту є обласна екологія.
Проектом, згідно 1 черги, зазначені наступні види робіт:
1. Розширення та оновлення частини зелених насаджень;
2. Організація поливального водопроводу з установкою обладнання в існуючій насосної;
3. Організація нових зон відпочинку;
4. Встановлення ігрових і спортивних майданчиків;
5. Організація зон пікніка;
6. Організація нових перехідних зон;
7. Мощення ФЕМ.
Закінчення будівельних робіт відносно зазначеного проекту заплановано у 2020 році. Питання щодо створення паркової зони на пустирі вздовж річки Кальчик буде розглянуто, як окремий проект, та Ваші побажання буде враховано, після виконання вищевказаних робіт відносно основного об'єкту.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань благоустрою міста Маріуполя, зокрема будівництва спортивно-рекреаційної зони.