ТРЕБУЕМ ЗАПРЕТИТЬ КУРИТЬ ВОДИТЕЛЕЙ МАРШРУТОК

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Каждый день езжу на работу на маршрутке 101 и 211 ,практически каждый водитель КУРИТ В ПУТИ НЕ ОБРАЩАЯ ВНИМАНИЯ НА ПРОСЬБЫ ПАССАЖИРОВ ,В ТОМ ЧИСЛЕ И ПАССАЖИРОВ С ДЕТЬМИ!!! КОГДА БУДУТ ЗА ЭТО ШТРАФОВАТЬ ВОДИТЕЛЕЙ КОТОРЫЕ ИГНОРИРУЮТ ПРОСЬБЫ ПАССАЖИРОВ!!!????0663АА НОМЕР ОДНОГО ИЗ МАРШРУТНЫХ ТАКСИ!!!

Шановна Вікторіє Вікторівно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «ТРЕБУЕМ ЗАПРЕТИТЬ КУРИТЬ ВОДИТЕЛЕЙ МАРШРУТОК».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Відповідно до розділу VI. Права та обов'язки учасників транспортного процесу Постанови Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. N 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», водію автобуса забороняється розмовляти з пасажирами, їсти, пити, курити під час руху автобуса.
Також згідно рішення Виконавчого комітету Маріупольської міської ради від 01.06.2016 №115 «Про затвердження форми договору про організацію перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах м. Маріуполя» була визначена типова форма договору, який укладається з перевізниками на обслуговування автобусних маршрутів загального користування. Пунктом 3.3.31 розділу 3 даного договору передбачається забезпечення перевізником виконання водіями та кондукторами вимоги щодо заборони паління в салоні та кабіні водія транспортного засобу.
Відповідно до Статті 1751 «Кодексу України про адміністративні правопорушення» куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
У разі, якщо Ви стали свідком порушення діючого законодавства України, рекомендуємо звернутись до Головного управління національної поліції в Донецькій області або до територіального відділення поліції.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.