Зобов'язати супермаркети надавати покупцям екологічну альтернативу поліетиленовим пакетикам

ЕКОЛОГІЯ

Згубні наслідки забруднення планети пластиковими відходами важко переоцінити. І особливо це стосується Львова, де проблема сміття наближається до екологічної катастрофи.

Чимала кількість мешканців Львова готові споживати свідомо і мають бажання зменшити свій еко-слід. Але це важко для сучасної людини з її шаленим ритмом життя та постійним браком часу без підтримки від самого міста.

Лише у поодиноких випадках покупці використовують у крамницях та супермаркетах багаторазові торбинки замість безкоштовних поліетиленових пакетиків. Решта просто не мають альтернатив. Великі еко-торби, які можна знайти на касі деяких супермаркетів не можуть виконувати функцію пакетиків для фруктів, овочів та круп. Однак крамниці не пропонують альтернативи - одноразових паперових чи багаторазових торбинок - навіть за гроші.

Ми не можемо змусити несвідомих громадян відмовитись від безкоштовного сміття, однак можемо дати вибір свідомим і значною мірою зменшити еко-слід всього міста.

Дата створення:

Станом на 20 вересня петицію підписали 295 осіб з 500 необхідних.