Петиція щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру на місці існуючої старої забудови по вул. Сахарова, 52

Львів є унікальним містом, де поєднано архітектурні стилі вісьмох століть. Львів ніколи не боявся нових, свіжих рішень та поєднань старого і нового. Саме цей факт і робить його Львовом.
В районі перехрестя вулиць Сахарова – Кн. Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною. Цей район давно потребує оновлення. Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку по вул. Сахарова, 52 оживить та осучаснить район. Його спорудження дасть можливість розміститися бізнесу в просторій, світлій та комфортній будівлі з підземним паркінгом, що створить простір для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Параметри висоти новобудови залишаться практично в тих самих межах, що не призведе до незручностей та особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості. Новий офісний центр гармонійно увійде в існуючу архітектурну композицію і стане окрасою вищевказаного перехрестя.
«Будинок Терлецького» по вул. Сахарова, 52 був практично повністю перебудований під час його реконструкції в 90-х роках минулого століття, були встановлені металопластикові вікна, вежа теж була перебудована, надбудовано поверх, а від старої будівлі залишився в кращому випадку хіба що фундамент. Внаслідок цих «покращень» будівля вже не є жодною історичною чи культурною цінністю. Це – звичайна пост-радянська споруда, яка не є і не може бути пам’яткою архітектури та не внесена до жодних реєстрів будівель, що мають культурну або історичну цінність, так як не відповідає критеріям пам’ятки. А численні пости, які поширюються в Інтернеті щодо необхідності збереження будівлі 1907 року побудови, яка на даний час аж ніяк не нагадує будівлю в первинному стані, не відповідають дійсності та спотворюють обставини реальної цінності будівлі в історичному та культурному сенсі.
Відтак, просимо всіх небайдужих і прогресивних мешканців Львова підтримати дану петицію щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру на місці старої будівлі по вул. Сахарова, 52.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 20 вересня петицію підписали 563 особи з 500 необхідних.