Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Очищення акваторії річки Хорол

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

СОЛОМАХА СЕРГІЙ ПАВЛОВИЧ

Шановний Анатолію Миколайовичу!

Вашу петицію щодо організації очищення акваторії та берегової зони річки Хорол в межах м. Миргорода розглянуто виконавчим комітетом міської ради.
Питання відновлення річки Хорол у місті-курорт Миргород є надзвичайно важливим та необхідним. У 2016 році, з метою підвищення гідрологічного та санітарного стану річки Хорол, проектною організацією ТОВ «ВОДБУД-УКРАЇНА» проведено її обстеження в межах міста Миргород за рахунок коштів міського бюджету. Проектом визначені першочергові заходи по розчищенню русла, облаштуванню прибережної території, а також по оздоровленню водних мас у відповідності до санітарно-екологічних норм.
У 2017 році за рахунок коштів міського бюджету, на умовах співфінансування з Полтавського обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, проведені роботи по поліпшенню технічного стану та благоустрою річки Хорол в м. Миргород Полтавської області поблизу вулиці Київська на загальну суму 1217,548 тис. грн. Крім того, відділом ЖКГ міської ради у 2017 році за рахунок коштів міського бюджету в сумі 240,03 тис. грн. виготовлено проектно-кошторисну документацію на об’єкт природоохоронного заходу «Поліпшення технічного стану та благоустрою прибережної зони річки Хорол у м. Миргород Полтавської області (в районі вулиці Берегова)» загальною вартістю 39823,534 тис. грн., а саме: І черга – 11506,268 тис. грн.; ІІ черга – 8433,636 тис. грн.; ІІІ черга – 19883,63 тис. грн. Проектом передбачається розчищення річки Хорол в межах міста Миргород, упорядкування її берегової смуги, що призведе до обмеження забруднення річки, поліпшення її водообміну, надасть змогу створити більш безпечні та якісні умови для життя населення міста - курорту та його відпочиваючих, а також покращить екологічний стан території міста. Це питання дуже важливе для громади міста Миргород, яка постійно приймає участь у звільненні прибережної території річки від забруднення, проводить суботники по прибиранню пляжів, а окремі підприємці за власний рахунок розчищають русло ріки.
У 2018 та 2019 роках виконавчим комітетом міської ради подавалися запити до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо виділення коштів з державного бюджету для здійснення першої черги природоохоронного заходу «Поліпшення технічного стану та благоустрою прибережної зони р. Хорол у м. Миргород Полтавської області (в районі вулиці Берегова)» за бюджетною програмою «Здійснення заходів щодо реалізації пріоритетів розвитку охорони навколишнього природного середовища» але кошти не були виділені.
На даний час у міському бюджеті відсутні кошти для виконання проекту «Поліпшення технічного стану та благоустрою прибережної зони р. Хорол у м. Миргород Полтавської області», але виконавчий комітет міської ради шукає джерела фінансування для виконання вказаних заходів.
Також інформуємо, що відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 01.10.2019 р. № 395 «Про залучення фізичної особи до здійснення заходів з благоустрою» було прийнято рішення про залучення приватної особи Гургули З.П. на договірних засадах до створення об’єкту благоустрою в рамках реалізації проекту «Поліпшення технічного стану та благоустрою прибережної зони р. Хорол у м. Миргороді Полтавської області (2 черга)». Також укладено договір про виконання за рахунок інвестора робіт з благоустрою прибережної зони р. Хорол в м. Миргороді згідно робочого проекту «Поліпшення технічного стану та благоустрою прибережної зони р. Хорол у м. Миргороді Полтавської області (2 черга)».
Разом з тим повідомляємо, що на сьогодні створюється робоча група по розробці плану дій для поліпшення екологічного стану річки Хорол в межах міста Миргород. На дану робочу групу буде покладено завдання по визначенню першочергових заходів по поліпшенню екологічного та технічного стану річки Хорол. За результатами роботи робоча група прозвітується на сесії Миргородської міської ради.

Станом на 7 грудня надано відповідь на 12 петицій Переглянути