Про вимогу вжити невідкладних заходів щодо ремонту асфальтового покриття автомобільних доріг міста та приведення їх до стану, що відповідає безпеці дорожнього руху.

Громада міста звертається до міської ради та міського голови з вимогою вжити невідкладних заходів, щодо ремонту асфальтового покриття автомобільних доріг міста та приведення їх до стану, що відповідає безпеці дорожнього руху.
Оприлюднити програму ремонтних робіт, черговість, об'єми фінансування та виконання даного виду робіт. Зазначити назви вулиць, що підлягають ремонту (капітальний чи поточний).
Відповідно до ст.6 Закону України «Про дорожній рух» до компетенції місцевих рад та їх виконавчих органів належить організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів.
Відповідно до ст.24 Закону України «Про дорожній рух», власники доріг, вулиць та залізничних переїздів або уповноважені ними органи несуть відповідальність за створення безпечних умов руху на дорогах, вулицях та залізничних переїздах, що знаходяться у їх віданні.
Власники доріг, вулиць та залізничних переїздів, керівні працівники дорожньо-експлуатаційних організацій несуть відповідальність, в тому числі і кримінальну, якщо дорожньо-транспортна пригода або несвоєчасне забезпечення екстреною медичною допомогою людини, яка перебуває у невідкладному стані сталася з їх вини.
Відповідно до ст.21 Закону Україні «Про автомобільні дороги», органи місцевого самоврядування, що управляють функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, відповідають за:
- стан вулиць і доріг міст та інших населених пунктів відповідно до діючих норм, у тому числі щодо безпеки руху транспортних засобів і пішоходів.
- якість робіт з проектування, будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг міст та інших населених пунктів.
- відшкодування збитків користувачам вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, що виникли через їх незадовільний стан, у порядку, визначеному законом.
Відповідно до ст.16 Закону України «Про дорожній рух», водій має право на відшкодування збитків, завданих внаслідок невідповідності стану автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів вимогам безпеки руху.
Відповідно до ст.32 Закону Україні «Про автомобільні дороги», користувачі автомобільних доріг мають право на безперервні, безпечні та зручні умови руху, відшкодування збитків у порядку, визначеному законом.

Виконавчий комітет Ніжинської міської ради розглянув петицію за Вашим авторством.
Пропонуємо ознайомитися з текстом відповіді за посиланням: