Про дострокове припинення повноважень міського голови Новограда-Волинського В. Л. Весельського рішенням депутатів міської ради сьомого скликання за ініціативи громади.

ІНШІ

Влада у місті найперше асоціюється з міським головою, який представляє територіальну громаду і міську раду у відносинах з державними органами, іншими органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, громадянами, а також у міжнародних відносинах. Дані повноваження передбачені пунктом 14 ч. 1 ст. 42 Закону “Про місцеве самоврядування“.

Окрім представницьких повноважень, міський голова наділений правом розпоряджатися бюджетними коштами, скликати сесії ради, вносити пропозиції та формувати порядок денний сесій ради; головувати на пленарних засіданнях ради; призначати на посади та звільняти з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад тощо.
У разі невиконання цих обов’язків або неналежного їх виконання повноваження мера можуть бути припинені достроково.

Згідно Закону «Про місцеве самоврядування»:
Ст. 42
Сільський, селищний, міський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень.

Стаття 46. Сесія ради
Сесія ради скликається для розгляду електронної петиції, що набрала необхідну кількість підписів, протягом строку, встановленого для її розгляду.

Стаття 79. Дострокове припинення повноважень міського голови
Повноваження міського голови можуть бути також достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень.

Стаття 26. Виключна компетенція міських рад
16) прийняття рішення щодо дострокового припинення повноважень міського голови у випадках, передбачених цим Законом.

Причини:
- відкрите кримінальне провадження про навмисну підміну рішення міської ради щодо орендних ставок на землю (номер кримінальної справи у реєстрі: 12018060090000982);
- невиконання передвиборчої програми;
- стан водопостачання у місті;
- стан доріг;
- стан полігону ТПВ;
- неефективна кадрова політика;
- стан пожежної безпеки комунальних установ, як результат - пожежа у історичній будівлі «Молодіжний центр»;
- стан криміногенної ситуації у місті та повна безвідповідальність щодо забезпечення правопорядку у місті;
- повне знищення позитивного інвестиційного клімату в місті;
- Рішення № 75372057 від "13" липня 2018 р. по справі № 906/212/18
Господарського суду Житомирської області щодо визнання недійсним та скасування рішення тендерного комітету на будівництво «Прозорого офісу»
- справа про адміністративне правопорушення 3/0285/1190/18 у Новоград-Волинському міськрайонному суді на Весельського Віктора Леонідовича, яка призначена до розгляду 17.09.2018

Даною петицією громада міста звертається до депутатів і вимагає проведення законної процедури таємного голосування щодо дострокового припинення повноважень міського голови Віктора Весельського, який порушив усі можливі вимоги населення щодо керівництва їх бюджетом та майном.

Повідомляю, що ініційована Вами петиція «Про дострокове припинення повноважень міського голови Новограда-Волинського В. Л. Весельського рішенням депутатів міської ради сьомого скликання за ініціативи громади» набрала більше 200 підписів громадян.

Згідно Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Новоград-Волинській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 07.04.2016 № 79 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Новограда-Волинського та затвердження Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Новоград-Волинській міській раді», зазначену петицію буде внесено на розгляд чергової двадцять шостої сесії міської ради сьомого скликання.

Про прийняте рішення Новоград-Волинською міською радою Ви будете повідомлені додатково.

Міський голова
В.Л. Весельський