Встановлення світлофору на перехресті вулиць Спаська - Сучкова

Необхідність в регульованому перехресті вулиць Спаської/Сучкова постала через збільшення кількості транспортних засобів (далі – ТЗ) та високу аварійність. Інтенсивність руху на цьому перехресті досить нерівномірна: дуже висока, коли люди їдуть на роботу/з роботи і після відкриття залізничного переїзду. Досить часто ускладнюється рух на цьому перехресті через довгомірні та вантажні ТЗ, що рухаються з/до розташованих поруч працюючих підприємств (наприклад, Новомосковський комбікормовий завод). Підвищують рівень небезпеки на цьому перехресті також водії маршрутних таксі, що зупиняються на неофіційній зупинці (магазин "Мінімаркет"), що погіршує оглядовість дороги.
Встановлення світлофору також забезпечить безпеку пішоходів, особливо дітей. Недалеко знаходиться школа №4 і клуб ім. О. Гончара. В клубі ім. О. Гончара діють різні гуртки і досить часто діти з батьками повертаються додому, коли вже темно.
Середньогодинна інтенсивність руху ТЗ протягом 8 год робочого дня на зазначеній ділянці дороги, можливо, й не досягає визначеного п. 7.10 ДСТУ 4092-2002 рівня, проте даний пункт передбачає умови, при яких світлофори встановлюються в обов’язковому порядку, однак не забороняє їх облаштовувати за потреби при інших умовах.
Враховуючи вище зазначені обставини прошу розглянути питання встановлення світлофора на перехресті вулиць Спаської-Сучкова з метою забезпечення належного рівня безпеки усіх учасників дорожнього руху.

Дата створення:

Станом на 4 квітня петицію підписали 142 особи з 200 необхідних.