Єдина система

знижка тарифів на воду 38 це занадто для бідного міста 71 81
знижка тарифів на воду 38 це занадто для бідного міста 71 81
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Про безкоштовне харчування школярів 1-4 класів у школах Новомосковська

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ГОРОШКО СЕРГІЙ ГРИГОРОВИЧ

На електронну петицію № П-05/еп від 30.09.2019р. «Про безкоштовне харчування школярів 1-4 класів у школах Новомосковська» виконавчий комітет Новомосковської міської ради надає відповідь.
Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 116 «Про надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», організація харчування дітей у державних та комунальних навчальних закладах покладається на органи виконавчої влади, а в навчальних закладах, що належать територіальним громадам - на органи місцевого самоврядування. У загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок бюджетних коштів здійснюється харчування учнів:
1) яким згідно із Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" гарантується пільгове харчування;
2) 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;
3) з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
4) з числа дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах.
Учні перелічених категорій у закладах загальної середньої освіти міста харчуються за рахунок бюджетних коштів.
Оскільки органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати харчування учнів інших категорій та передбачати на зазначену мету відповідні видатки з місцевих бюджетів, рішенням виконавчого комітету Новомосковської міської ради від 14.12.2018 року № 721/0/6-18 «Про організацію харчування учнів пільгових категорій в закладах загальної середньої освіти м. Новомосковська у 2019 році», харчування за кошти місцевого бюджету надається також учням із багатодітних сімей, де виховується троє і більше дітей віком до 18 років, які не потрапляють до інших пільгових категорій, за клопотанням директора закладу загальної середньої освіти на основі акта обстеження матеріально-побутових умов.
Питання забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням учнів молодших класів є надзвичайно важливим для збереження здоров’я підростаючого покоління новомосковців. Наразі триває процедура обговорення можливих шляхів позитивного вирішення проблеми, до якого пропонуємо долучитися і Вам.

Станом на 22 лютого надано відповідь на 5 петицій Переглянути