+ ще 143 громади!

Група продовженого дня

ОСВІТА

Враховуючи численні звернення мешканців міста Новий Розділ з 2017 навчального року на підставі рішення сесії Новороздільської міської ради № 373 від 15.06.2017 року було відкрито групи продовженого дня у початкових класах загалноосвітніх закладів міста. Контроль за виконанням рішення сесії покладено на постійну депутатську комісію з питань гуманітарної політики.
На початку грудня відвідуваність груп продовженого дня перевірила комісія. Однак перевірка була здійснена після 17:00 год. Не взято до уваги наявність заяв батьків про те, що діти відвідують різні гуртки, для чого відлучаються з класів, а також про те, що в темну пору доби окремі батьки клопотали, щоб їх дітей відпускали о 16:30 год. Після даних перевірок шириться інформація про можливе закриття груп продовженого дня посеред навчального року.
Закриття груп продовженого дня ставить під загрозу не лише якість навчання дітей, батьки яких працюють, але й і їх життя та здоров'я, оскільки невідомо як будуть проводити свій час малолітні діти без догляду дорослих.
Зважаючи на викладене, наполягаємо, щоб депутати заборонили закривати групи продовженого дня без рішення сесії, адже саме депутати приймали рішення про їх відкриття. Перед розглядом питання на сесії його повинна детально вивчити комісія з питань гуманітарної політики, на яку покладено контроль.

Дата створення:

Станом на 21 червня петицію підписали 130 осіб з 150 необхідних.