Щодо відміни рішення виконавчого комітету Новороздільської міської ради №87 від 10.04.2018 року "Про визначення управителя багатоквартирних будинків"

Виконавчий комітет Новороздільської міської ради на своєму засіданні 10 квітня 2018 року рішенням №87 визначив КП «Розділжитлосервіс» управителем (далі за текстом УПРАВИТЕЛЬ) багатоквартирних будинків в м. Новий Розділ.
Це рішення не було погоджене ні з громадою міста – не було проведено громадського обговорення з цього приводу, ні з депутатським корпусом Новороздільської міської ради.

За три дні після призначення УПРАВИТЕЛЯ: 13 квітня 2018 року УПРАВИТЕЛЬ затверджує ціни за послугу з управління багатоквартирним будинком, які подекуди перевищують вдвічі (!) попередні тарифи за послуги, що надавав КП «Розділжитлосервіс» до того часу, як не був призначений УПРАВИТЕЛЕМ.
Це затвердження ціни на послугу з управління багатоквартирними будинками в місті також не проходило належного громадського обговорення з мешканцями. Якість надаваних послуг та їх кількість не відповідають навіть мінімальним потребам. Фінансовий стан КП «РЖС», як УПРАВИТЕЛЯ не дасть можливості навіть думати про належне виконання послуг, всі кошти які будуть стягуватись УПРАВИТЕЛЕМ з населення, будуть йти на погашення попередньої заборгованості підприємства перед бюджетами всіх рівнів, штрафами, виплатою дебіторської заборгованості, в т.ч. із заробітної платні працівників та відшкодування ПДВ.
Враховуючи вищенаведене, а також сумнівну репутацію керівництва КП РЖС – керівник якого вже очолював збанкрутіле комунальне підприємство, двічі не отримав належної підтримки громадян на виборах до різних видів рад та його кандидатура декілька разів не була підтримана депутатами до складу міськвиконкому, а також депутата міської ради, що прилюдно вже складав свої повноваження, а отримавши посаду в КП РЖС – "передумав".

Просимо Вас, відмінити рішення Виконавчого комітету Новороздільської міської ради №87 від 10.04.2018 року "Про визначення управителя багатоквартирних будинків";
Провести громадське обговорення з цього приводу та затвердження плати/тарифів з утримання будинків та прибудинкової території;
Провести аудит фінансової діяльності КП РЖС та КП РТКЕ на предмет ефективності діяльності керівництва та ефективного керування комунальним майном громади.

Електронну петицію "Щодо відміни рішення виконавчого комітету Новороздільської міської ради № 87 від 10.04.2018 року "Про визначення управителя багатоквартинирних будинків" було розглянуто на пленарному засіданні ХХХІІІ сесії Новороздільської міської ради VІІ демократичного скликання 20.06.2018 року.
За результатами розгляду прийнято рішення № 723, текст якого додається. Звертаємо увагу, що станом на момент оприлюднення відповіді на електронну петицію, текст рішення ще не підписано, а тому воно ще не набрало чинності.

Петицію підписали 161 особа з 150 необхідних.