Створення комунального автобусного парку у Обухові, транспортна реформа в місті.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Мешканці м. Обухова потерпають через відсутність комунального автобусного транспорту. Наразі пасажирські перевезення здійснюються приватним перевізником, який, маючи монопольне право надання даних послуг, сильно зловживає:
1) транспорт, пропонований ним, не відповідає потребам населення, яке користується послугами перевізників: тісний, брудний, спекотний влітку, холодний взимку. Часто аварійний;
2) через непрозорі тарифи, на формування яких Громада не має жодного впливу та контролю;
3) транспорт ходить не за розкладом, постійно порушує інтервал руху, складений самим Перевізником;
4) не пристосований для людей похилого віку та людей з інвалідністю;
5) не відповідає сучасним вимогам щодо забруднення навколишнього середовища;
6) система паперових квитків вже давно застаріла та не дієва! Неможливо сплатити проїзд за межами салону маршрутки;
7) до сплати не приймаються жодні банківські картки;
8) неможливо придбати проїзний квиток на тривалий період;
9) часто не надаються пільгові місця через відмову водіїв;
10) задля збільшення прибутку водії переповнюють маршрутні таксі людьми, які змушені подекуди годинами стояти в жахливих умовах. До того ж кількість жителів постійно збільшується внаслідок динамічного зростання новозбудованого і введеного в експлуатацію житла.
Проблема назріла і потребує якнайшвидшого вирішення!
У зв'язку з цим мешканці м. Обухова ВИМАГАЮТЬ:
1. Створити комунальне підприємство, що матиме свій сучасний власний парк міських автобусів та обслуговуватиме всі міські, приміські, міжміські маршрути м. Обухова, та керуватиме усім громадським транспортом міста. Або звернутись до КП «Київпастранс» з проханням створити маршрут «Київ – Обухів» з використанням низькопідлогових сучасних автобусів .
2. Розробити нову маршрутну схему, визначити тип та кількість транспорту який потрібний для обслуговування маршрутів міста.
3. Забезпечити диспетчеризацїю громадського транспорту міста.
4. Впровадити електронний квиток.
5. Розробити стандарт безпечних та зручних зупиночних пунктів зі встановленням електронного табло з часом прибуття транспорту на зупинках.
6. Забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю.

На електронну петицію від 26.11.2018 № 32 щодо створення комунального автобусного парку у Обухові повідомляємо, що враховуючи електронні петиції мешканців міста Обухова від 26.10.2018 року № 31 та від 26.11.2018 № 32 щодо підвищення ТОВ «Обухівтранс» вартості проїду, впорядкування пасажирських перевезень на маршрутах Обухів-Київ та створення комунального автобусного парку, з метою вивчення проблемних питань та шляхів їх вирішення розпорядженням Обухівського міського голови від 28 листопада 2018 року № 497 створено комісію з розгляду питання щодо впорядкування пасажирських перевезень на приміських маршрутах Обухів-Київ. Комісії доручено вивчити умови, можливість та доцільність створення Обухівською міською радою комунального підприємства з надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, надати висновки та пропозиції щодо усунення виявлених недоліків і шляхів впорядкування пасажирських перевезень ТОВ «Обухівтранс» на маршрутах Обухів-Київ.
Про результати роботи комісії та прийняті міською радою або виконавчим комітетом рішення Вас буде повідомлено додатково.