+ ще 161 громадa!

Створення комунального автобусного парку у Обухові, транспортна реформа в місті.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Мешканці м. Обухова потерпають через відсутність комунального автобусного транспорту. Наразі пасажирські перевезення здійснюються приватним перевізником, який, маючи монопольне право надання даних послуг, сильно зловживає:
1) транспорт, пропонований ним, не відповідає потребам населення, яке користується послугами перевізників: тісний, брудний, спекотний влітку, холодний взимку. Часто аварійний;
2) через непрозорі тарифи, на формування яких Громада не має жодного впливу та контролю;
3) транспорт ходить не за розкладом, постійно порушує інтервал руху, складений самим Перевізником;
4) не пристосований для людей похилого віку та людей з інвалідністю;
5) не відповідає сучасним вимогам щодо забруднення навколишнього середовища;
6) система паперових квитків вже давно застаріла та не дієва! Неможливо сплатити проїзд за межами салону маршрутки;
7) до сплати не приймаються жодні банківські картки;
8) неможливо придбати проїзний квиток на тривалий період;
9) часто не надаються пільгові місця через відмову водіїв;
10) задля збільшення прибутку водії переповнюють маршрутні таксі людьми, які змушені подекуди годинами стояти в жахливих умовах. До того ж кількість жителів постійно збільшується внаслідок динамічного зростання новозбудованого і введеного в експлуатацію житла.
Проблема назріла і потребує якнайшвидшого вирішення!
У зв'язку з цим мешканці м. Обухова ВИМАГАЮТЬ:
1. Створити комунальне підприємство, що матиме свій сучасний власний парк міських автобусів та обслуговуватиме всі міські, приміські, міжміські маршрути м. Обухова, та керуватиме усім громадським транспортом міста. Або звернутись до КП «Київпастранс» з проханням створити маршрут «Київ – Обухів» з використанням низькопідлогових сучасних автобусів .
2. Розробити нову маршрутну схему, визначити тип та кількість транспорту який потрібний для обслуговування маршрутів міста.
3. Забезпечити диспетчеризацїю громадського транспорту міста.
4. Впровадити електронний квиток.
5. Розробити стандарт безпечних та зручних зупиночних пунктів зі встановленням електронного табло з часом прибуття транспорту на зупинках.
6. Забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 18 грудня петицію підписали 195 осіб з 100 необхідних.