Створення закритого майданчика для вигулу собак

Просимо організувати вигульний майданчик для собак по вулиці Київській (ПОРУЧ З НОВИМ ПІШОХІДНИМ ПЕРЕХОДОМ, НАВПРОТИ ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА "РОШЕН"). Це питання важливе як для власників собак, так і для простих городян. Жителі міста не повинні відчувати які-небудь незручності, проходячи повз людину з собакою. Тому і потрібний вигульний майданчик, потрібно прищеплювати культуру вигулу собак. Не викликає сумніву, що придбавши собаку, господар повинен нести відповідальність як за оточення, так і свого улюбленця. Будівництво майданчику дозволить створити сприятливі умови для соціалізації собак, що в свою чергу сприятиме зникненю агресії з боку собак, мотивує господарів прибирати за своїми улюбленцями, і пробудить почуття відповідальності за об'єкт, який добре служить своїм цілям .

Побудова майданчику дозволить власникам собак не хвилюватися, що улюбленець отруїться на вулиці, чи його зіб'є автомобіль. Також подарує живе спілкування і прекрасну зону відпочинку власникам собак.

Розглянувши електронну петицію «Про створення закритого майданчика для вигулу собак» № 38 від 26.02.2019, керуючись підпунктом 1 пункту «а» статті 27 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Положенням про порядок подання та розгляду електронних петицій на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 №85-06-УІІ, враховуючи, що за рахунок коштів міського бюджету у 2017 році збудовано спортивний майданчик для вигулу та дресирування собак по вул. Миру в місті Обухові на загальну суму 174,7 тис грн. Відповідно до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів №173-96, Державних будівельних норм, а саме: Б.2.2-5:2011. Благоустрій територій, відповідно до яких місця або зони для вигулу тварин треба визначати на відстані не менше ніж 40 м від житлових будинків, дитячих та спортивних майданчиків та об'єктів соціальної сфери,
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ОБУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
В И Р І Ш И В :
1. У задоволенні електронної петиції мешканців міста Обухова № 38 від 26.02.2019 «Про створення закритого майданчика для вигулу собак» поруч з пішохідним переходом по вулиці Київській у місті Обухові, навпроти дитячого майданчика «Рошен», відмовити.
2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови А.М. Верещака.

Петицію підписали 104 особи з 100 необхідних.