Контейнери для сортування сміття

ЕКОЛОГІЯ

Від 1 січня 2018 року в Україні встановлюється заборона на захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів. Водночас, українців зобов'язують сортувати сміття. Так, згідно з документом, великогабаритні, ремонтні та небезпечні відходи у складі побутових мають збиратися окремо від інших видів. Штраф за порушення такої норми для населення становитиме від 340 до 1360 грн, для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн. Наразі є проблема з недостатньою кількістю контейнерів, які б забезпечили роздільний збір сміття по всьому місту. Україна тільки намагається усвідомити і дійти до роздільного збору сміття. Натомість в Європі, ця система діє давним-давно. 70 % чехів добровільно сортують своє сміття. Для роздільного збору по всій території Чехії встановлено 214 тис. контейнерів.
Я пропоную міській владі забезпечити наше місто сучасними контейнерами для сортування сміття. Такий крок значно підвищить енергоефективність нашого міста. Отже, з'явиться можливість повторного використання ресурсів

Дата створення:

Станом на 16 листопада петицію підписали 104 особи з 500 необхідних.