Створення парку відпочинку на Спаській Леваді

Наше місто – історично-культурна пам’ятка, за кількістю музеїв по праву називається музейною Меккою України і дійсно є чудовим містом.
Але, нажаль, при наявності ресурсів (береги вздовж річок Альта, Броварка та Трубіж) пляжів та парків на берегах цих річок немає.
В районі Спаської Левади вздовж р. Альта силами учнів ЗОШ №7 було засаджено деревами берегову смугу, яка відповідно до ст. 61 Земельного кодексу України є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. Але на сьогодні це чагарники, перемішані з розораними тракторами землями під городи, на яких застосовуються ядохімікати, які, в свою чергу, постійно забруднюють водойму.
Донедавна на відрізку від вул. Шкільної вздовж вул. Набережної в р. Альта можна було побачити бобрів, ондатр, різні види водоплаваючих птахів. Був облаштований невеличкий пляж. Але зараз в результаті значного забруднення хімічними речовинами та сміттям, а також постійного вилову риби сітками, зустріти цих тварин та більшість птахів стало майже неможливим.
Водночас, в районі Спаської Левади практично відсутні місця для відпочинку, доріжки для прогулянок з колясками, обмаль дитячих та спортивних майданчиків.
Пропоную на березі р. Альта в районі Спаської Левади вздовж вул. Набережної облаштувати міський парк відпочинку та сприяти відновленню умов для проживання напівводяних ссавців та водоплаваючих птахів, в тому числі і лебедів.

Відповідь на петицію в прикріпленому файлі

Петицію підписали 122 особи з 120 необхідних.