Про обмеження та поступову заборону використання поліетилену на території Первомайська

ЕКОЛОГІЯ

Zero Waste (у перекладі "нуль відходів") - світовий громадський рух.
Активісти закликають продукувати менше сміття, уникати у побуті пластику і поліетилену.
"Пластик у цілому світі є глобальною загрозою довкіллю. Людина, яка купує продукти двічі на тиждень, - використовує до 10 поліетиленових пакетиків. За рік - більше тисячі. Окрім того, це фінансово затратно. А полотняна торба може слугувати роками", - цитую голову громадської організації Zero Waste Lviv Ірину Миронову. До речі, якраз там, у Львові ще від листопада минулого року обмежили використання поліетилену рішенням міської ради.
Такі міста України, як Дрогобич, Славське - теж обмежили викристання пластикових пакетів у торгових мережах. На цьому ж шляху Тернопіль.
Давайте спробуємо поглянути на проблему забруднення глобальніше - не просто щовесни прибирати на волонтерських засадх місто (що також дуже класно і потрібно), а посприяємо тому, що кількість цього сміття істотно зменшиться.
Вже сьогодні деякі прогресивні підприємці нашого міста використовують паперове пакування для своєї продукції, і особисто мене це стимулює придбати щось саме в них. Тому давайте переводити нашу свідомість в практичну площину - подалі від гасел та декларацій.

Дата створення:

Станом на 23 лютого петицію підписали 39 осіб з 250 необхідних.