Обладнати майданчик для паркування на вул. Соборній

Просимо обладнати спеціальний майданчик для паркування на вулиці Соборній (м. Ромни) від будинку №3 до будинку №13.

Нині зупинка і парковка викликає низку незручностей для руху транспортних засобів та пішоходів уздовж вказаної ділянки дороги. Через недотримання Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів виникають аварійні ситуації та часто ускладнюється рух пішоходів по тротуару.

Обладнання спеціального майданчику для паркування на вулиці Соборній відповідно до постанови КМУ від 3 грудня 2009 р. № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» допоможе врегулювати ситуацію, що склалася, та уникнути проблем із рухом ТЗ та пересуванням мешканців м. Ромни.

По можливості, можна таку парковку обладнати паркоматом та стягувати окрему плату за послугу парковки, що сприяло б наповненню міського бюджету.

Оскільки згідно із Законом України № 280/97-ВР від 21.05.1997 «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердження вимог до облаштування майданчиків для паркування транспортних засобів з урахуванням норм, нормативів, стандартів у сфері благоустрою населених пунктів, державних будівельних норм, технічних умов, Правил дорожнього руху та інших нормативних документів належать виключної до компетенції міської ради, просимо розглянути цю петицію на сесії Роменської міської ради та прийняти її до реалізації Управлінням житлово-комунального господарства Роменської міської ради у 2019 р.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 17 червня петицію підписали 92 особи з 100 необхідних.