+ ще 183 громади!

Створити комісію з перевірки діяльності Водоканалу

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Протягом декількох років мешканці міста Рубіжного живуть під загрозою відключення об'єктів КП "РВУВКГ" (Водоканалу) від електропостачання через значну заборгованість перед постачальниками електричної енергії.
З 1 січня 2019 року Водоканал підняв тарифи на свої послуги, та це ніяк не вплинуло на ситуацію, оскільки вже в липні-серпні 2019 року місто декілька разів залишалося без водопостачання через відключення об'єктів Водоканалу енергетиками за борги. Рубіжанська міська рада протягом двох років систематично виділяє кошти цьому підприємству на погашення заборгованості з електроенергії та рентних платежів. Однак ситуація лише погіршується.
З 19.08.2019 у місті почав діяти графік подачи води з 6 ранку до 22 вечора, у суді вже відкрите провадження щодо призупинення дії ліцензій Водоканалу, що взагалі унеможливить подачу води на місто.
Припинення водопостачання та водовідведення, особливо в літній період, може привести до катастрофічних епідеміологічних наслідків.
Тому пропоную створити тимчасову контрольну депутатську комісію з повної перевірки діяльності Водоканалу, яка повинна знайти куди діваються всі ті кошти, що підприємство збирає з абонентів, що надходять у вигляді дотацій з міського бюджету, куди поділася та різниця в тарифах, яку була винна підприємству держава та чи є хоч якась стратегія виводу підприємства з такого стану.

Дата створення:

Станом на 21 жовтня петицію підписали 37 осіб з 200 необхідних.