+ ще 161 громадa!

Розроблення програми фінансування придбання медичних засобів для дітей хворих на цукровий діабет за рахунок міського бюджету

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

На сьогодні в місті Сєвєродонецьк перебуває більше 30 дітей з діагнозом - цукровий діабет першого типу. Коштів державного бюджету для фінансування в повному обсязі програми лікування хворих діток катастрофічно не вистачає.
Розмір пенсії по інвалідності для таких діток складає від 1400-1800 грн./місяць при тому, що в середньому одна родина витрачає на лікування дитини хворої на цукровий діабет 3000-7800 гривень в місяць. Зважаючи на те, що коштів державного бюджету катастрофічно не вистачає, сім'ї перебувають в складному фінансовму становищі.

Хронічна гіперглікемія (високий рівень цукру в крові) при цукровому діабеті супроводжується пошкодженням, дисфункцією різних органів, особливо очей, нирок, нервів, серця, кровоносних судин. Для того, щоб уникнути ускладнень, важливо добре компенсувати діабет - тримати рівень цукру в крові в межах норми.

Для якісного забезпечення потреб хворих дітей необхідні наступні вироби
медичного призначення (із розрахунку на одну дитину):

1.
Тест-смужки Accu-Chek Performa (200 штук на місяць)
Голки інсулінові BD Micro-Fine, 4-5 мм. (60 штук на місяць)
Ланцети до ручок для проколу Accu-Chek (30 штук на місяць)

2.
Медичний препарат глюкагон (1 шт. на рік)

3.
Безкоштовна здача аналізу - глікозильований гемоглобін (4 рази на рік в МІКРОТЕСТЛАБ)

4.
Система безперервного моніторингу глюкози в крові FreeStyle Libre (1 сенсор на 2 тижні / 5 сенсорів на 2 місяця)

Батьки дітей хворих на цукровий діабет та волонтери готові долучитись до розробки програми, яка допоможе хворим діткам, покращить їх здоров'я та добробут їх родин. За приблизною оцінкою для повного фінансування програми необхідно близько 2,5 мільйонів гривень на рік.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 18 грудня петицію підписали 306 осіб з 300 необхідних.