+ ще 143 громади!

Щодо демонтажу комунiстичної символiки на фасадi ПрАТ "СНПО "Iмпульс"

Шановний мiський голове та мiська радо!
Прошу вас змусити та зобов`язати ПрАТ "СНПО "Iмпульс", що знаходиться у мiстi Сєвєродонецьк, демонтувати меморiальну дошку iз зображенням знаку червоної гвардiї або ж видалити зазначений комунiстичний символ з меморiальної дошки, що знаходиться на фасадi будiвлi ПрАТ "СНПО "Iмпульс" по проспекту Гвардiйський, згiдно з Законом України про "Засудження комунiстичного та нацiонал-соцiалiстичного (нацистського) тоталiтарних режимiв в Украïнi та заборону пропаганди ïхньоï символiки".
Пiд закон декомунiзацiï пiдпадають усi особи, що займали державнi посади у роки СРСР, особи, що причетнi до Жовтневоï революцiï, особи, якi прославляли та пропагандували соцiалiстичний та комунiстичний лад в краïнi. Також пiд дiю закону пiдпадають усi зображення гербу СРСР, серпа i молота, червоноï зiрки та знаку червоної гвардiї.
Символіка комуністичного тоталітарного режиму, відповідно до п. 4 ч. 1
ст. 1 Закону - це символіка, що включає, зокрема, символіку комуністичної
партії або її елементи; зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи,
присвячені особам, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду
секретаря районного комітету і вище), особам, які обіймали керівні посади у
вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або
автономних радянських республік, органах влади та управління областей, міст
республіканського підпорядкування, працівникам радянських органів
державної безпеки всіх рівнів; зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи,
присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії, із
встановленням радянської влади на території України або в окремих
адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників
боротьби за незалежність України у XX столітті; зображення гасел
комуністичної партії, цитат осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній
партії (посаду секретаря районного комітету і вище), осіб, які обіймали керівні
посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших
союзних або автономних радянських республік, органах влади та управління
областей, міст республіканського підпорядкування, працівників радянських
органів державної безпеки всіх рівнів, а також назви СРСР, УРСР (УСРР),
інших союзних або автономних радянських республік та похідні від них;
найменування комуністичної партії тощо. Тому зазначений об`єкт комунiстичної символiки повнiстю підлягає обов’язковому демонтажу.
ПрАТ "СНПО "Iмпульс" знаходиться на землi, яка належить Сєвєродонецькiй громадi, тому ми маємо право вимагати вiд власника або керiвника зазначеного приватного пiдприємства демонтажа зазначеного комунiстичного символу, який знаходиться на фасадi у публiчному просторi.
Звертаю Вашу увагу, що згідно з ч. 1 ст. З Закону, пропаганда комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та заборонена законом.
Відповідно до ст. 436 Кримінального кодексу України виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
Так що, вимагаю демонтувати меморiальну дошку iз зображенням знаку червоної гвардiї або ж видалити зазначений комунiстичний символ з меморiальної дошки, що знаходиться на фасадi будiвлi ПрАТ "СНПО "Iмпульс" по проспекту Гвардiйський, згiдно з Законом України про "Засудження комунiстичного та нацiонал-соцiалiстичного (нацистського) тоталiтарних режимiв та заборону пропаганди ïхньоï символiки", так як зазначений об`єкт є символом радянськоï епохи, якiй не мicце в сучаснiй незалежнiй Украïнi.

Дата створення:

Станом на 20 червня петицію підписали 13 осіб з 300 необхідних.