Єдина система

Щодо вивозу сміття в м. Славутич 60 48
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

О ПРИЗНАНИИ КОШЕК ЧАСТЬЮ ГОРОДСКОЙ ЭКОСИСТЕМЫ И РЕАЛИЗАЦИИ РЯДА МЕРОПРИЯТИЙ ПО СОЗДАНИЮ КОМФОРТНЫХ УСЛОВИЙ СОСУЩЕСТВОВАНИЯ ЛЮДЕЙ И ЖИВОТНЫХ В ГОРОДЕ И УЛУЧШЕНИЮ САНИТАРНО-ЭПИДЕМИЧЕСКОГО СОСТОЯНИЯ

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ФОМІЧЕВ ЮРІЙ КИРИЛОВИЧ

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» щодо розгляду петиції «Про визнання котів частиною міської екосистеми і реалізації радою заходів створення комфортних умов співіснування людей і тварин у місті та покращення санітарно-епідеміологічного стану від 18.07.2018 інформуємо про наступне.
Відповідно до абз. 6 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (далі – Закон) визначено, що спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія. Абз. 2 ч. 1 вказаної норми Закону конкретизується поняття допоміжних приміщень багатоквартирного будинку як приміщень, призначених для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування його мешканців (колясочні, комори, сміттєкамери, горища, підвали, шахти і машинні відділення ліфтів, вентиляційні камери та інші підсобні і технічні приміщення).
Ч. 1 ст. 5 Закону визначено, що спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників.
Враховуючи вище викладене, вирішення питання щодо забезпечення безперешкодного проживання котів на горищах та у підвалах має вирішуватися виключно рішенням зборів співвласників багатоквартирних будинків (ст. 10 Закону).
Додатково інформуємо, що інші порушені у петиції питання, пов’язані з організацією інформаційно-роз’яснювальної роботи, вжиття заходів щодо надання допомоги при біостерилізації безпритульних котів та створенню більш комфортних умов співіснування людей і тварин на території м. Славутича, передано на розгляд профільної комісії Славутицької міської ради з питань архітектури та будівництва, комунальної власності, орендних відносин, приватизації, енергоефективності, реформування житлово-комунального господарства та тарифної політики.

10.09.2018 року порушене питання розглянуто на черговій 47 сесії Славутицької міської ради та прийнято рішення №1153-47-VII "Про розгляд електронної петиції щодо визнання котів частиною міської екосистеми, реалізації заходів створення комфортних умов співіснування жителів міста і безпритульних тварин та покращення санітарно-епідеміологічного стану". Текст рішення додається.

Станом на 16 жовтня надано відповідь на 16 петицій Переглянути