Єдина система

Про забезпечення громади міста опаленням та гарячого водопостачання 81 29
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

О ПРИЗНАНИИ КОШЕК ЧАСТЬЮ ГОРОДСКОЙ ЭКОСИСТЕМЫ И РЕАЛИЗАЦИИ РЯДА МЕРОПРИЯТИЙ ПО СОЗДАНИЮ КОМФОРТНЫХ УСЛОВИЙ СОСУЩЕСТВОВАНИЯ ЛЮДЕЙ И ЖИВОТНЫХ В ГОРОДЕ И УЛУЧШЕНИЮ САНИТАРНО-ЭПИДЕМИЧЕСКОГО СОСТОЯНИЯ

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ФОМІЧЕВ ЮРІЙ КИРИЛОВИЧ

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» щодо розгляду петиції «Про визнання котів частиною міської екосистеми і реалізації радою заходів створення комфортних умов співіснування людей і тварин у місті та покращення санітарно-епідеміологічного стану від 18.07.2018 інформуємо про наступне.
Відповідно до абз. 6 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (далі – Закон) визначено, що спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія. Абз. 2 ч. 1 вказаної норми Закону конкретизується поняття допоміжних приміщень багатоквартирного будинку як приміщень, призначених для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування його мешканців (колясочні, комори, сміттєкамери, горища, підвали, шахти і машинні відділення ліфтів, вентиляційні камери та інші підсобні і технічні приміщення).
Ч. 1 ст. 5 Закону визначено, що спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників.
Враховуючи вище викладене, вирішення питання щодо забезпечення безперешкодного проживання котів на горищах та у підвалах має вирішуватися виключно рішенням зборів співвласників багатоквартирних будинків (ст. 10 Закону).
Додатково інформуємо, що інші порушені у петиції питання, пов’язані з організацією інформаційно-роз’яснювальної роботи, вжиття заходів щодо надання допомоги при біостерилізації безпритульних котів та створенню більш комфортних умов співіснування людей і тварин на території м. Славутича, передано на розгляд профільної комісії Славутицької міської ради з питань архітектури та будівництва, комунальної власності, орендних відносин, приватизації, енергоефективності, реформування житлово-комунального господарства та тарифної політики.

Станом на 18 серпня надано відповідь на 16 петицій Переглянути