+ ще 153 громади!

Проблема. Місця для паркування інвалідів!

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Описання проблеми:
Нещодавно, відповідно до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю" (№ 2109-VIII від 22.06.2017 р.) на парковках біля установ, магазинів та місць соціальної значення Славутича з'явилися виділені спеціальні місця для паркування людей з інвалідністю. Ці місця позначені шляхом нанесення дорожньої розмітки, а саме знаку 1.30 розд. 34 "Дорожня розмітка" ПДР України.

1. Обраний спосіб позначення "Місць для паркування інвалідів" є малоефективним, так як має здатність стиратися, забруднюватися, засмічуватися листям чи снігом, а також погано видно вночі.
Це може привести до ненавмисного порушення ПДР водіями, що несе за собою відповідальність у розмірі від 1020 до 1700 грн.

2. Виділені спеціальні місця для паркування людей з інвалідністю у місті Славутич знаходяться поодаль від тротуарів, пандусів та входів до будівель, що не відповідає вимогам Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні". Законом визначено, що "спеціально обладнані чи відведені майданчики біля будівель і будинків, мають бути розміщені максимально близько до входу до таких будівель і будинків, а на окремих спеціально обладнаних чи відведених майданчиках - максимально близько до в’їзду на такі майданчики".
Такими місцями є парковки біля Виконкому, Пошти/Магазину Союз, Магазину Сільпо, Магазину АТБ та інші.

Вирішення проблеми:
1. Виділити/облаштувати місця для паркування інвалідів максимально близько до входів у будівлі, заїздів на пандуси та тротуарів відповідно до вимог Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

2. Застосовувати при позначенні місць для паркування інвалідів дорожні знаки 5.38 "Місце стоянки" та 7.17 "Інваліди" або 7.18 "Крім інвалідів" у поєднанні із дорожньою розміткою, а саме знаку 1.30 розд. 34 "Дорожня розмітка".

Зробимо наше місто безпечним та комфортним для всіх!
Разом Ми Славутич

Текст відповіді у Додатку

Петицію підписали 101 особа з 100 необхідних.