+ ще 141 громадa!

вигул собак

Мы ниже подписавшиеся просим заняться организацией воспитания владельцев собак(возможно штрафами). Этот вопрос важен как для владельцев собак, так и для простых обывателей. Рядовой житель города не должен испытывать какие-либо неудобства, проходя мимо человека с собакой. Поэтому и нужно прививать культуру выгула собак. Не вызывает сомнения, что приобретая собаку, хозяин должен нести ответственность за безопасность окружающих. Правильное поведение владельцев собак позволят решить проблему загрязнения дворов и парков города продуктами жизнедеятельности. Мы можем стать примером для всех остальных городов Украины.

Виконавчий комітет Славутицької міської ради розглянув електронну петицію щодо проблеми вигулу собак у місті, розміщену через веб-сайт Єдиної системи місцевих електронних петицій Максимчук Людмилою Вікторівною.
В Україні питання щодо утримання тварин регулюються, зокрема, Законом України “Про захист тварин від жорстокого поводження”. Статтею 19 вищезгаданого Закону регламентуються загальні засади утримання домашніх тварин. Більше того, цією ж статтею встановлено, що Правила утримання домашніх тварин затверджуються органом місцевого самоврядування за погодженням з центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства або його територіальними підрозділами.
Рішенням Славутицької міської ради Київської області від 18.06.2010 за № 1319-43-V були затверджені Правила утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними у м. Славутичі. Ці правила було розроблено з метою врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми та іншими тваринами, забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану території міста, відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Закону України «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 02.06.2009 №264 «Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення правил утримання домашніх тварин у населених пунктах».
Таким чином, органи міської влади Славутича створили усі умови щодо забезпечення нормативного врегулювання питання утримання тварин у місті. На жаль, головною проблемою, яка зводить нанівець усі зусилля щодо наведення порядку в питанні вигулу домашніх тварин, є низька правова культура та безвідповідальність окремих громадян – власників домашніх тварин. Крім того, державою встановлені дуже низькі розміри штрафів за порушення правил утримання собак та котів, які не дозволяють спонукати порушників у подальшому не вчиняти правопорушень.
Незважаючи на труднощі, ми почнемо активну інформаційну кампанію щодо недопущення порушень правил утримання тварин мешканцями Славутича, а також активізуємо роботу по притягненню до адміністративної відповідальності порушників. У місті створена та діє постійно діюча комісія з питань благоустрою при Управлінні інфраструктури та капітального будівництва виконавчого комітету Славутицької міської ради, яка щотижнево здійснює контроль за дотриманням мешканцями правил благоустрою та виявляє порушення з метою притягнення до відповідальності винних осіб.

Петицію підписали 102 особи з 100 необхідних.