+ ще 141 громадa!

Прибирання мінеральної вати з недобудованої лазні

В місті, біля магазину Сільпо і вокзалу стоить пам'ятник архітектури - недобудована лазня. Конструкції з часом руйнуються і стають потенційно небезпечними для життя людей, особливо дітей, які часом граються на майданчику лазні. Другою небезпекою є мінеральна вата, яка використовується для утеплення. Пил і дрібні частинки волокон потрапляють на шкіру і в дихальні шляхи людини, викликаючи значні пошкодження слизової і шкіри. Останнім часом фіксується зростання алергії у дорослих та дітей. Невідомо, коли забудовник продовжить роботи, чи почне розбирання лазні, тому звертаємось до місцевої влади з вимогою – по-перше, змусити забудовника прибрати мінеральну вату та по-друге, повідомити громаду, коли почнеться робота з добудови чи демонтажу лазні.

У відповідь на електронну петицію жителів міста від 28.04.2016 щодо прибирання мінеральної вати з недобудованої споруди лазні на Привокзальній площі Славутицька міська рада інформує, що відповідно до Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 №294, центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, є Державна архітектурно-будівельна інспекція України.
Враховуючи вищенаведене, виконавчим комітетом Славутицької міської ради було направлено лист від 10.05.2016 №01-02/970 до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області з проханням здійснити перевірку об’єкту будівництва «Банно-оздоровчий комплекс», що знаходиться за адресою: Київська обл., м. Славутич, Привокзальна площа, 4 на відповідність діючому законодавству.
Звертаємо вашу увагу на те, що всі звернення органів місцевого самоврядування щодо прискорення завершення будівництва власник ігнорує.

Петицію підписали 103 особи з 100 необхідних.