Світлодіодне освітлення вулиць

З метою економії енергоресурсів міста та економії фінансових витрат на освітлення вулиць пропоную розробити та реалізувати програму поетапної заміни ліхтарів освтлення міста з "звічайних" на сітлодіодні.

Шановний Андрію Валерійовичу!
На електронну петицію, розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих електронних петицій 29.02.2016 (прийнята на розгляд 19.05.2016 вх. №05-08/10) щодо розробки та реалізації програми поетапної заміни ліхтарів зовнішнього освітлення міста із звичайних на світлодіодні повідомляємо про таке.
Славутич одним з найперших в Україні підійшов до питання енергоефективності та енергозбереження. В 2007році з ініціативи міського голови та за підтримки міської ради та громадської ради з розвитку міста, місто Славутич стало співзасновником Асоціації «Енергоефективні міста України». Проекти, які вже реалізовано, дозволили зменшити споживання різних видів енергії як у бюджетних установах, так і в житловому, громадському секторі.
Стрімкий розвиток сучасних технологій у галузі енергозбереження та енергоощадності, з одночасним підвищенням тарифів на енергоносії, спонукає владу міста до розробки і реалізації проектів, що забезпечують не тільки комфортність проживання мешканців та гостей міста, але й зменшують значне фінансове навантаження на міський бюджет.
Так, у 20015 році, реалізовано проект по заміні на сучасне світлодіодне зовнішнє освітлення Вільнюського кварталу. Всього замінено 73 світильники. Вартість проекту становить близько 300 тис. гривень.
У цьому році пройдуть роботи по технічному переоснащенню (модернізації) зовнішнього освітлення проспекту Дружби Народів, де також будуть замінені світильники на світлодіодні. Реалізація проекту дозволить зменшити споживання електричної енергії на даній ділянці до 60%.
Спеціалістами Департаменту енергоменеджменту комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку» м. Славутича підготовлено та направлено на розгляд Європейської комісії проект «Комплексна модернізація вуличного освітлення м.Славутича - встановлення LED-світильників» для можливого спів фінансування та реалізації.

З повагою
Перший заступник міського голови В.В.Шевченко