Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Решение проблемы бродячих собак 216 39
Прошу осуществлять поставку вакцины аАКДС не Индийского производства в аптеки города за счет родителей вакцинированного ребенка. 188 25
Забезпечити люки в Слов'янську кришками 172 17
Освещение 106 25
Обязать мера Славянска ежемесячно обходить один из районов города 83 35
Опубликовать реестр домашних врачей 81 53
З'єднаємо Донбас із Дніпром одним поїздом! 78 10
Створити на кожній зупинці громадського транспорту электронну таблицю з номером автобусу та часом прибуття на зупинку. 76 52
Строительство детской и спортивной площадки на Былбасовке 1 70 31
Сделайте весь общественный транспорт КОМУНАЛЬНИМ! 61 42
дорога на перехресті вул. Миру- вул. Одеська та вул. Вокзальна. 35 64
Одностороннее движение вокруг центрального рынка 15 65
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Відповідає:

ЛЯХ ВАДИМ МИХАЙЛОВИЧ

Матяшовій Д.В.
danaboss28@gmail.com

Слов`янська міська рада повідомляє, що станом на 13 лютого 2018 року петицію щодо відновлення тролейбусних маршрутів №5 та №4, автором якої Ви є, підписано 255 особами з 250 необхідних, та розпочато процедуру її розгляду.
По суті порушених Вами у петиції питань повідомляємо наступне.
З метою відновлення руху тролейбусів за маршрутом №5 в 2016 році було розроблено проектно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт (відновлення) тролейбусного маршруту №5 в м. Слов’янську Донецької області». 31.08.2016 року проект подано до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на участь у конкурсі в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Проект пройшов попередній відбір. Наразі очікується рішення про включення проекту до ІІ траншу Пулу «2б», реалізація яких передбачається за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. У зв’язку із включенням додаткової ділянки за маршрутом №5 від Будинку культури, розташованому по вул. Університетській, до мікрорайону Черевківка (контактна мережа, опори) та придбанням трьох тролейбусів завдання на проектування змінено. На теперішній час проводиться коригування проектно-кошторисної документації для подальшого отримання експертного звіту.
Для відновлення руху тролейбусів за маршрутом №4 необхідно наступне: відновлення ТП №4, придбання нового рухомого складу, матеріалів, запасних частин та комплектуючих для відновлення контактної мережі, збільшення чисельності водіїв тролейбусів та кондукторів, проведення обстеження опор контактної мережі (орієнтовна вартість зазначених заходів складає 44,0 млн. грн.). Також необхідною умовою є відновлення інфраструктури маршруту. У зв’язку із припиненням діяльності промислових підприємств в даному районі (рух тролейбусу за маршрутом №4 здійснювався відповідно до роботи промислових підприємств з метою надання послуг міського електротранспорту їх працівникам), збитковістю даного маршруту, пов’язану з невеликим пасажиропотоком в даному напрямку, відновлення руху тролейбусів за маршрутом №4 є недоцільним.
Відповідно до рішення Слов'янської міської ради від 15.02.2017 року №12-ХХ-7 «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов'янській міській раді в новій редакції» Ваша петиція розглянута 21.02.2018 року на засіданні постійної комісії міської ради з питань комунальної власності та міського господарства (на яку Вас було запрошено листом від 20.02.2018 № 1-М-425-14).
Враховуючи вищезазначену інформацію, комісія рекомендувала міській раді петицію в частині відновлення маршруту №5 підтримати та доручити виконавчим органам міської ради продовжити реалізацію заходів по його відновленню. Відносно маршруту №4 комісія не рекомендувала на теперішній час підтримувати петицію та розпочинати роботи по його відновленню.
Окрім цього повідомляємо, що Ваша петиція буде винесена на розгляд Слов'янської міської ради відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», з урахуванням рекомендації постійної комісії міської ради з питань комунальної власності та міського господарства від 21.02.2018.

Міський голова В.М. Лях

Макієнко Римма Вікторівна, (0626)664131